Família
,
2017
Diumenge 9 d'abril, 10h
Plaça de la VIla
Vilobí del Penedès

Diumenges de natura: 'La memòria de les pedres'

L’Ajuntament de Vilobí ha programat diferents passejades per l’entorn del recent inaugurat Parc dels Talls. L’objectiu dels 'Diumenges de natura' és donar a conèixer l’origen, la història i els valors naturals i singulars d’aquest paisatge únic al Penedès. Totes les passejades són de fàcil dificultat i pensades per a un públic familiar.

Aquest diumenge 9 d'abril tindrà lloc la passejada que té com a temàtica “La memòria de les pedres”, adreçada a tothom que li interessi la geologia i la cerca de minerals i fòssils. L’espai natural del Parc dels Talls permet explicar una part de la història geològica del nostre entorn. L’explotació minera dels guixos ha obert una finestra a un passat de fa uns 20 milions d’anys, quan les aigües marines cobrien part del Penedès.

L’hora d’inici de l’activitat és a les 10h a la plaça de la Vila, on hi haurà coca, sucs i cava per a tots els assistents. A les 10:30h començarà la passejada, d’una distància de 4,5 km i una durada de màxim 3 h. Totes les passejades compten amb les professionals Anna Mascaró i Montse Jané, geòloga i biòloga respectivament, com a guies del recorregut.

El Parc dels Talls
Parc dels Talls van sorgir com a resultat de l’activitat industrial i són testimoni d’una part de la història de Vilobí del Penedès, relacionada amb l’explotació mineral del guix. Les guixeres, conegudes ja des d’època romana i actives fins a finals del segle passat, han donat lloc a unes zones humides amb un alt valor biològic i són, en certa manera, una finestra oberta al passat que ens mostra la història més recent de Vilobí i la de fa 20 milions d’anys, quan el Penedès estava cobert per aigües marines.

  • imatge de control 1per1