Fires i festes
,
2015
Del 8 al 12 d'agost
Places i carrers
Llorenç del Penedès

Festa Major de Llorenç del Penedès

Tot seguit detllem el programa d'actes de la Festa Major de Llorenç del Penedès. En destaque la celebració dels 125 anys de Castells a Llorenç, una colla de castellers aficionats que actuen un cop l'any, el 9 d'agost a la mitjanit, just abans de la sindriada. Enguany serà una jornada del tot castellera, ja que cau en diumenge i, al migdia, s'haurà celebrat la diada. 

 

Dissabte 8 d'agost

De les 11 del matí a les 2 del migdia: CONCURS DE DIBUIX INFANTIL, per a infants fins a 12 anys. Inscripcions a la Casa de Cultura d’11 a 12 del migdia. Els artistes hauran de presentar les seves obres al lloc d’inscripció abans de les 2 del migdia.
 
A les 7 de la tarda, al Camp d’Esports Municipal:n44è TORNEIG RAMON SICART organitzat pel C. F. LLORENÇ. Partit de Festa Major contra el C. F. BONAVISTA. Entrada gratuïta

A les 8 del vespre, als jardins d’Oriol Martorell: TAULA RODONA “Aficionats en terra de castells. El món casteller i les viles sense colla”, moderada per Jordi Roigé, de Llorenç del Penedès, editor de la revista CASTELLS. L’acte comptarà amb la participació de: Josep Maria Cortés, casteller, COLLA JOVES DELS XIQUETS DE VALLS, president de la COORDINADORA DE COLLES CASTELLERES DE CATALUNYA; Francesc Piñas, casteller, COLLA VELLA DELS XIQUETS DE VALLS, premi Castells a la Trajectòria; Eloi Miralles, casteller, CASTELLERS DE VILAFRANCA, estudiós casteller i Pere Ferrando, estudiós casteller, El Vendrell.

125 anys de Castells a Llorenç són una gran trajectòria. Més que un costum o una tradició, és un component genètic col·lectiu. No entendríem el poble  i la comarca sense castells.  El fet de no tenir colla pròpia amb camisa ha facilitat que Llorenç sigui terra fornidora de castellers a les grans colles del seu entorn natural: El Vendrell, Valls i Vilafranca, bàsicament. A més, la Festa Major ha esdevingut diada ineludible al calendari casteller i l’actuació dels Aficionats recull la simpatia i admiració de tots els castellers del país. Castellers i estudiosos de gran prestigi de Valls, Vilafranca i El Vendrell ens ajudaran a valorar millor aquests 125 anys i conèixer nous detalls de la nostra història.

Seguidament: PREGÓ DE LA FESTA MAJOR

A continuació, a la Casa de cultura: ESTRENA DEL DOCUMENTAL “125 anys dels Aficionats de Llorenç” i INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ commemorativa dels 125 anys dels castells de la vigília

En acabar, a la Casa de cultura: PREGÓ DE FESTA MAJOR

A les 10 de la nit, a la terrassa de La Cumprativa: BINGO DIABÒLIC, organitzat pel BALL DE DIABLES i DRAC DE LLORENÇ

Diumenge 9 d'agost

A les 11 del matí, a l’església: MISSA

A la 1 del migdia, a la Plaça de la Vila: EXHIBICIÓ CASTELLERA, amb  la participació dels NENS DEL VENDRELL, la colla JOVES DELS XIQUETS DE VALLS i la colla JOVE DELS XIQUETS DE TARRAGONA.

A les 3 de la tarda: MORTERADA pel BALL DE DIABLES DE LLORENÇ i REPICADA de CAMPANES

A ¼ de 7 de la tarda, a l’Església Parroquial: COMPLETES, amb la VENERACIÓ DE LES RELÍQUIES DE SANT LLORENÇ i el CANT DELS GOIGS.

A les 7 de la tarda, a la plaça Immaculada: SORTIDA DE SANT LLORENÇ de l’Església amb el repic de campanes. Els grups participants a la cercavila faran l’OFRENA de la seva actuació al Sant Patró.

A continuació, a la Plaça Immaculada: Inici del CERCAVILA, amb la participació dels grups folklòrics del nostre poble FALCONS, GEGANTS, GRALLERS, CAPGROSSOS, BALL DE BASTONS, ELS  BANYETES, el DRAC BENET i el grup de timbalers AMUKINA.

A 2/4 d’11  de la nit: NIT de FOC, amb la participació del BALL DE DIABLES i DRAC DE LLORENÇ, juntament amb el DRAC DE BELLVEI, el BALL DE DIABLES DE VILA-SECA i la COLLA DE DIABLES DE VANDELLÒS.

Seguidament, al balcó de La Cumprativa: VERSOTS DE FESTA MAJOR, a càrrec del BALL DE DIABLES DE LLORENÇ

A les 12 de la nit, al carrer Francesc Macià: DIADA CASTELLERA LOCAL, a càrrec del GRUP D’AFICIONATS DE LLORENÇ.

En acabar els castells: SINDRIADA POPULAR, amb el repartiment de síndria fresca per a tothom.

Seguidament, a la rambla Marinada: BALL amb l’orquestra MITJANIT i actuació d’un DJ fins a la matinada.

Dilluns 10 d'agost

A les 8 del matí, pels carrers del poble: TOC de MATINADES, amb els GRALLERS de Llorenç

Seguidament, pels carrers del poble: BASTONADA i TRONADA, a càrrec del BALL DE BASTONS i el BALL DE DIABLES DE LLORENÇ

A les 11 del matí, a l’Església Parroquial: MISSA SOLEMNE de Festa Major en honor de Sant Llorenç

De 12 a 2 del migdia, a la Piscina Municipal: FESTA AQUÀTICA, animació amb inflables. Les tarifes d’accés a la piscina seran les habituals.

A la 1 del migdia, a la plaça Immaculada: SARDANES, amb la cobla LA PRINCIPAL DE LA BISBAL

De 4 a 7 de la tarda, a la Piscina Municipal: Continuació de la FESTA AQUÀTICA

A 2/4 de 8 de la tarda, a la rambla Marinada: CONCERT DE FESTA MAJOR, a càrrec de l’orquestra LA PRINCIPAL DE LA BISBAL

A 2/4 d’11 de la nit, a LA CUMPRATIVA: EL GRUP DE TEATRE DE LA CUMPRATIVA porta a escena l’obra “El sexe nostre de cada dia”. - L’any 1995, s’estrena “Sesso? Grazie, tanto per gradire!”, una obra de teatre escrita l’any anterior per Dario Fo (Nobel de literatura, l’any 97), Franca Rame i el seu fill Jacopo que, partint de les seves experiències personals, ens parla sobre l’amor, el sexe, el buit de la consciencia corporal, els tabús, les pors, les inhibicions... L’any 1997, Oriol Grau adapta l’obra per a cinc actrius i un actor i l’anomena “El sexe nostre de cada dia”. Nosaltres n’hem fet una versió a tres veus amb Núria Amer, Eva Rafecas i Ester Romero, sota la direcció de Rosa Andreu.

A les 12 de la nit, a la rambla Marinada: BALL DE FESTA MAJOR, amb l’orquestra LA PRINCIPAL DE LA BISBAL

Dimarts 11 d'agost

A  les 12 del migdia, a l’Església Parroquial: MISSA de DIFUNTS

A la 1 del migdia, a la plaça Immaculada: CONCERT-VERMUT “Música de clàssics universals”, amb la COBLA REUS JOVE. L’actuació continuarà amb una BALLADA de tres sardanes.

A les 7 de la tarda, a la Plaça Immaculada: LLIURAMENT DE PREMIS del Concurs de dibuix infantil i, seguidament, la companyia CLARET CLOWN, que oferirà l’ESPECTACLE INFANTIL “Sóc un pallasso”.
“Sóc un pallasso” ens explica la llegenda de l'August, el primer pallasso que va existir sobre la terra. Sota la inflexible presència del senyor Peperoni, l'August es desviu per les seves grans passions: la màgia, la música i el teatre...

En acabar, a la plaça Immaculada: XOCOLATADA per a tots els nens i nenes

A 2/4 d’11 de la nit, a El Centre: ESPECTACLE DE FESTA MAJOR “La màgia del Mag Lari”. Màgia, música i molt d'humor.  Un show per a tots els públics, on petits i grans gaudeixen d’aquesta enginyosa i alhora divertida posada en escena. Un espectacle on trobem el Mag Lari en estat pur. El seu estil, la seva màgia i per suposat, la interacció contínua amb el públic. Un show que sempre té dos escenaris; el principal i la platea. Qui pensa que només els mags poden fer màgia?. Venda anticipada d'entrades: diumenge dia 26 de juliol a la tarda i tot seguit, per Internet a la web del Centre: www.elcentre.cat

A les 12 de la nit, a la rambla Marinada: La NIT JOVE de la Festa Major de Llorenç acull la BUTIZONAFARRAJOVEBP2015, organitzada per l'Ajuntament de Llorenç del Penedès, amb el suport de JOVE BAIX PENEDÈS. Serà una NIT JOVE una mica diferent, amb un aire comarcal i amb moltes actuacions, botifarrada, activitats i sorpreses. Aquest any comptarem amb les actuacions de: el grup local PARADÍS FISCAL, LA BANDA DEL COCHE ROJO i el DJ MARC CASTELLET.

En un moment de la nit es celebrarà el III CONCURS DE MENJADORS DE SÍNDRIA, al qual us haureu d’inscriure prèviament en un lloc que hi haurà destinat per aquesta finalitat i on es donaran les bases de participació. Al concert hi trobareu la carpa “Festatenció!” de JOVE BAIX PENEDÈS, activitat de prevenció de conductes de risc i promoció de la salut en els joves.

Dimecres 12 d'agost

A les 12 del migdia, a El Centre. Plaça del Castell: FESTA DE L’ESCUMA

A les 7 de la tarda, a El Centre. Plaça del Castell: Festival Infantil amb jocs tradicionals

A 2/4 de 10 del vespre, a El Centre. Plaça del Castell: CINEMA A LA FRESCA, amb la projecció de la pel·lícula “La Canción del mar”, nominada a l’Òscar al millor llargmetratge d’animació.

A les 10 de la nit, a la terrassa de La Cumprativa: BINGO DIABÒLIC, organitzat pel BALL DE DIABLES i DRAC DE LLORENÇ

Degut a la COVID-19 consulteu la web de l'organització per possibles canvis d'última hora

formulari esdevenimets agenda

Et pot interessar