Llibres
,
2016
Dimarts 13 de desembre, 20h
L'Agrícol
Vilafranca del Penedès

Presentació de 'El xiquet i el poble perdut', de Pere Martí

Pere Martí i Bertran presentarà el seu nou llibre 'El xiquet i el poble perdut' (Ediciones del Serbal - col·lecció “Contes de Terra i Pedra”), acompanyat per Ramon Arnabat, professor de la Universitat Rovira i Virgili,

'El xiquet i el poble perdut' és el nou conte de Pere Martí i Bertran i les il·lustracions són de Joan Miró Oró. 'El xiquet i el poble perdut' és una nova mostra del que ha suposat la Guerra Civil com a inspiració literària i més concretament de la batalla de l'Ebre i de la serra de la Fatarella. És una mica especial perquè els personatges que hi apareixen són reals, però novel·lats; són locals, però universals; transmeten unes vivències i uns sentiments personals, però compartits per qualsevol ésser humà. Una narració que no deixa indiferents.

Pere Martí i Bertran
Va néixer a Sant Quirze de Besora l'any 1952, tot i que des de fa més de trenta anys que resideix a Vilafranca del Penedès. És llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona i ha treballat durant gairebé quaranta anys com a professor de llengua i literatura a l'ensenyament secundari. Des de molt jove es va interessar per la literatura infantil i juvenil, de la qual ha fet crítica, informes i materials pedagògics, a més de ser-ne jurat de diversos premis literaris. Ha escrit una vintena de títols per a infants i joves, que es caracteritzen per la temàtica ecologista i la presència d'animals en l'argument i per l'elaboració lingüística dels textos. També ha fet diverses traduccions i algunes adaptacions de clàssics. Pere Martí Bertran és membre de la Secció literària de l’Agrícol.

*Organitza: Fundació el Solà, Ediciones del Serbal, Secció Literària de l’Agrícol i llibreria La Cultural

  • imatge de control 1per1