Llibres
,
2016
Dimarts 12 de gener, 20h
L'Escorxador
Vilafranca del Penedès

Presentació de 'Josep Maria Ainaud de Lasarte. Un humanista al servei de Catalunya'

Òmnium Alt Penedès organitza, en el marc del programa d'activitats de les Festes de Sant Raimon, la presentació d'un llibre que repassa la trajectòria de Josep Maria Ainaud de Lasarte. Amb el títol 'Josep Maria Ainaud de Lasarte. Un humanista al servei de Catalunya', el llibre aborda la trajectòria d'un referent de la cultura catalana del segle XX.

Historiador, promotor cultural, advocat, periodista i polític, va estudiar els personatges més emblemàtics del catalanisme, com ara Francesc Macià, Francesc Cambó, Ventura Gassol i Enric Prat de la Riba. Ainaud, però, també fou un home d’acció, que actuà en la clandestinitat i que va espiar per a l’MI6 britànic contra els nazis durant la Segona Guerra Mundial. I un activista cultural i polític que lluità en la clandestinitat durant la llarga nit del franquisme.

Josep Lluís Martín i Berbois (Sabadell, 1978), autor del llibre, és doctor en Història Contemporània. Ha publicat a revistes especialitzades com L’Avenç, Revista de Catalunya, Els Marges, El Contemporani, Cercles. Revista d’Història Cultural, Serra d’Or, Afers i Butlletí de la Societat Catalana d’Estudis Històrics de l’Institut d’Estudis Catalans. És autor de vuit llibres, els dos darrers Ignorades però desitjades. La dona política durant les eleccions de la Segona República a Catalunya (Acontravent, 2013) i el volum sisè de la Història de Catalunya per a nens coordinada per Josep M. Solé i Sabaté i amb il·lustracions de Pilarín Bayés (Edicions 62, 2014).

  • imatge de control 1per1