,
02/08/2018
Audiovisual

DO Penedès 2700 anys d'història

La DO Penedès ha presentat un vídeo on s’hi destaquen els valors històrics i la tradició del territori durant els 2.700 anys d’història vitivinícola. Amb aquest audiovisual, la DO Penedès reafirma la seva nova imatge i estratègia comunicativa presentada a inicis d’any.

Unes línies basades en la potenciació i reivindicació del patrimoni de gairebé tres mil·lennis dedicats al cultiu de la vinya i a l’elaboració del vi, i el prestigi i qualitat que els vins Penedès gaudeixen a dia d’avui en els mercats nacionals i internacionals. La DO Penedès va més enllà de la tradició vitivinícola i reivindica la seva estreta vinculació amb el territori i la seva cultura, a partir del seu vincle amb el món casteller, també representat en el vídeo institucional.

L’audiovisual dibuixa un paisatge agrícola que s’estén des de les zones més properes a la serralada de Montserrat, passant per la plana del Penedès, fins al mar. L’audiovisual també mostra els diferents passos del procés d’elaboració d’un vi: des del cultiu de la vinya –a través d’un cicle vegetatiu–, la delicadesa amb la que es tracta el raïm a la verema i el seu posterior triatge, fins als processos propis al celler.  L’esforç per a crear productes de qualitat, lliga amb un altre dels patrimonis del Penedès, els castells. És per aquest motiu que no és casualitat que els Castellers de Vilafranca –que fa un parell d’anys que col·laboren amb la DO Penedès per a donar a conèixer el patrimoni folklòric i vinícola del territori– hi siguin també presents.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Benvinguts al racó de curiositats audioviduals del Penedès! En aquest espai pretenem penjar totes aquelles peces audiovisuals relacionades amb la cultura penedesenca que ens semblin dignes de compartir. Videoclips de grups, documentals, anuncis, notícies curioses i molt més!

17/03/2020
La poeta vilafranquina Anna Gual recitarà els seus llibres a través del seu compte d'Instagram.
03/02/2020
El Vendrell va celebrar el passat 25 de gener, l'acte 'Som Capital', que inaugurava la capitalitat cultural catalana que exercirà durant aquest 2020.
26/11/2019
El "quartet de corda encabit en un duet" de les Escarteen Sisters tanca aquest divendres, a les 21h, al SAT! Sant Andreu Teatre de Barcelona la gira del seu primer disc.
21/11/2019
La canalla dels Castellers de Vilafranca han versionat la cançó 'Milionària' de la cantant Rosalía, en un vídeo que van presentar a la resta de castellers durant el tradicional Sopar de la Colla de final de temporada a Cal Figarot.
11/11/2019
El passat 15 de setembre es va preestrenar al Kubrick Cinema de Vilafranca del Penedès la pel·lícula documental 'Societat anònima'.
18/06/2019
El videoclip del tema 'Redeem' del músic irlandès JD Kelleher, creat pel vendrellenc Edgar Toldrà i l'arbocenc Julià Albornà, ha estat premiat com a millor videoclip en el Brighton Rocks International ​Film Festival al Regne Unit.
13/02/2019
El grup de Vilanova i la Geltrú, Pares, ha publicat el seu segon treball, 'Ja no ho volem tot' (Música Global, 2019), del qual han presentat el videoclip de la cançó homònima.