Un sol organisme i molts batecs: 'Societat anònima'

11/11/2019
Detall d'una pinya dels Xicots

El passat 15 de setembre es va preestrenar al Kubrick Cinema de Vilafranca del Penedès la pel·lícula documental 'Societat anònima'. Dirigida per Ramon Tort i Raimon Benach, la pel·lícula mostra les entranyes d'una colla castellera, els Xicots de Vilafranca, i aprofundeix en les històries que guarda el fet casteller a través de les persones que en formen part: "Un sol organisme i molts batecs".

Ara, en el marc del Most Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, tenim una nova oportunitat de veure 'Societat anònima' en pantalla gran. Serà aquest dimecres 13 de novembre, a les 22h, al Teatre Municipal Cal Bolet de Vilafranca del Penedès. Per això hem caçat al vol aquest estol d'ocells que bateguen tots a una; perquè no us perdeu aquest sorprenent documental que explora la realitat antropològica dels castells i de les persones que fan castells.
 

"El món, de mica en mica va descobrint aquest fet [el fet casteller], com una singularitat simpàtica, excèntrica, com una curiositat escenificada en forma d’homes, dones i nens que s’amunteguen per erigir construccions de certes alçades, que a vegades cauen i s’aixequen per tornar a ser erigides. Però el cert és que, darrere de tot això s’amaga un univers certament complex de relacions humanes, de detalls i concrecions que fan aquest exercici molt més singular, excèntric i curiós del que hom podria imaginar", expliquen els seus autors. I nosaltres us confirmem que ​poques vegades s'ha tractat audiovisualment el món dels castells amb la sensibilitat i la profunditat amb les que ho fa aquest documental. No us el perdeu!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.