,
11/11/2019
Audiovisual
Detall d'una pinya dels Xicots

Un sol organisme i molts batecs: 'Societat anònima'

El passat 15 de setembre es va preestrenar al Kubrick Cinema de Vilafranca del Penedès la pel·lícula documental 'Societat anònima'. Dirigida per Ramon Tort i Raimon Benach, la pel·lícula mostra les entranyes d'una colla castellera, els Xicots de Vilafranca, i aprofundeix en les històries que guarda el fet casteller a través de les persones que en formen part: "Un sol organisme i molts batecs".

Ara, en el marc del Most Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, tenim una nova oportunitat de veure 'Societat anònima' en pantalla gran. Serà aquest dimecres 13 de novembre, a les 22h, al Teatre Municipal Cal Bolet de Vilafranca del Penedès. Per això hem caçat al vol aquest estol d'ocells que bateguen tots a una; perquè no us perdeu aquest sorprenent documental que explora la realitat antropològica dels castells i de les persones que fan castells.
 

"El món, de mica en mica va descobrint aquest fet [el fet casteller], com una singularitat simpàtica, excèntrica, com una curiositat escenificada en forma d’homes, dones i nens que s’amunteguen per erigir construccions de certes alçades, que a vegades cauen i s’aixequen per tornar a ser erigides. Però el cert és que, darrere de tot això s’amaga un univers certament complex de relacions humanes, de detalls i concrecions que fan aquest exercici molt més singular, excèntric i curiós del que hom podria imaginar", expliquen els seus autors. I nosaltres us confirmem que ​poques vegades s'ha tractat audiovisualment el món dels castells amb la sensibilitat i la profunditat amb les que ho fa aquest documental. No us el perdeu!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Benvinguts al racó de curiositats audioviduals del Penedès! En aquest espai pretenem penjar totes aquelles peces audiovisuals relacionades amb la cultura penedesenca que ens semblin dignes de compartir. Videoclips de grups, documentals, anuncis, notícies curioses i molt més!

17/03/2020
La poeta vilafranquina Anna Gual recitarà els seus llibres a través del seu compte d'Instagram.
03/02/2020
El Vendrell va celebrar el passat 25 de gener, l'acte 'Som Capital', que inaugurava la capitalitat cultural catalana que exercirà durant aquest 2020.
26/11/2019
El "quartet de corda encabit en un duet" de les Escarteen Sisters tanca aquest divendres, a les 21h, al SAT! Sant Andreu Teatre de Barcelona la gira del seu primer disc.
21/11/2019
La canalla dels Castellers de Vilafranca han versionat la cançó 'Milionària' de la cantant Rosalía, en un vídeo que van presentar a la resta de castellers durant el tradicional Sopar de la Colla de final de temporada a Cal Figarot.
11/11/2019
El passat 15 de setembre es va preestrenar al Kubrick Cinema de Vilafranca del Penedès la pel·lícula documental 'Societat anònima'.
18/06/2019
El videoclip del tema 'Redeem' del músic irlandès JD Kelleher, creat pel vendrellenc Edgar Toldrà i l'arbocenc Julià Albornà, ha estat premiat com a millor videoclip en el Brighton Rocks International ​Film Festival al Regne Unit.
13/02/2019
El grup de Vilanova i la Geltrú, Pares, ha publicat el seu segon treball, 'Ja no ho volem tot' (Música Global, 2019), del qual han presentat el videoclip de la cançó homònima.