Foto: 

Surtdecasa
El Penedès disposa de moltes àrees recreatives

Pícnics primaverals al Penedès

Ara que ve de gust menjar a l'aire lliure, et proposem 10 llocs on fer un pícnic al Penedès
Surtdecasa Penedès
,
16/03/2016
Entorn
Tot i que hem tingut un hivern amb molts dies bons, és durant la primavera que ve més de gust gaudir de l'aire lliure. Els dies més llargs i les temperatures agradables fan que menjar al camp sigui una molt bona alternativa. I si a més es pot fer en espais adaptats on no calgui asseure's al terra, doncs millor que millor. Per això hem investigat diferents àrees de pícnic del Penedès i n'hem seleccionat 10.

        
1. De romeria a Tomoví d’Albinyana         
Tomoví és coneguda per les seves habituals romeries, com la Romería de Mayo el tercer cap de setmana de maig, un cap de setmana ple de festa i gastronomia pròpies de les terres d’Andalusia i Extremadura. L'espai està situat a Albinyana però pertany a l’Ajuntament del Vendrell. La importància de Tomoví rau en què l’aigua dels seus pous nodreix el municipi del Vendrell. Es pot fer ús de llenya i de carbó, que podeu comprar allà mateix. Per reserves, a l’Ajuntament del Vendrell.

 


2. Remullar els peus a les Dous de Torrelles de Foix
Un espai molt especial del Penedès, amb un salt d’aigua, una petita presa i una renglera de fonts que no paren de rajar. Ideal per remullar els peus i fins i tot fer un bany. Per encendre barbacoes cal permís de l’Ajuntament i el preu és d’1 euro per persona. També es lloguen cadires i taules i disposa d’un bar. Pels que vulguin estirar les cames, recomanem que feu una passejada des de Torrelles fins a Les Dous, on veureu els horts del poble.

 


3. Gronxadors per a nens i gimnàstica per veterans a La Font de la Mina de Font-rubí
La Font de la Mina està situada al Parc de la Mina, davant del barri de Can Rovireta de Font-rubí. Compta amb un espai amb gronxadors i un parc arbrat amb un circuit gimnàstic (ideal per fer exercici i pair el pícnic). Té taules i bancs. La barbacoa és d’ús lliure sota comanda (cal enviar e-mail a fonrtubi@diba.es i recollir les claus a l’Ajuntament). El carbó i la llenya s’ha de portar de casa.

 


4. Futbol i petanca al Pla de la Creu d’Olesa de Bonesvalls
Un espai enorme amb 80 barbacoes, 100 taules i fins i tot un camp de futbol, bàsquet i petanca. Si et fa mandra portar eines, et poden llogar graelles, pinces i porrons. Un bon lloc des d’on iniciar l’ascens a dos cims: el Montau i el Puig de la Mola. Hi ha servei de bar.

 


5. Estanys i ànecs al Fondo del Mata del Vendrell
Antigament era un abocador de runa, restaurat l’any 2002, però no ho dirieu pas perquè hi trobareu dos estanys petits amb ànecs i tot, i diversos senders per passejar. També hi ha els horts socials municipals. La zona està equipada amb taules, bancs i barbacoes (només es pot utilitzar carbó, que es pot comprar allà mateix). Per fer ús de la barbacoa, cal reservar a l’Ajuntament del Vendrell.

 


6. Plantes medicinals i hort ecològic a l'Espai Muntanya de Sant Jaume de Vilafranca
Situat en una àrea natural propera a la ciutat de Vilafranca amb plantes culinàries, medicinals, un hort ecològic i fruiters, així com els típics bancals de secà de la zona. Podeu reservar clicant aquí. La llenya la podeu comprar allà mateix i disposa d’un bar.

 


7. Romanticisme a la Masia d’en Cabanyes de Vilanova i la Geltrú
Aquesta preciosa masia del Garraf que, a més de ser reconeguda com a Bé Cultural d’Interés Nacional i alberga el Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes compta amb una zona de pícnic situada dins d’un bosquet. Tot un equipament cultural que podeu aprofitar per visitar. Els serveis de barbacoes i taules són gratuïts.

 


8. La Muntanyeta d’Olèrdola, també per dormir-hi
En aquesta zona us hi podeu quedar a dormir perquè també tenen espai d’acampada. Compta amb dues zones de pícnic amb taules i bancs. El preu de les barbacoes és de 15 euros i per acampar, 2,5 euros per tenda més una fiança de 100 euros. Per reservar, heu de contactar amb l’Ajuntament.

 


9. Al peu de l’Església de Sant Miquel al Montmell
Un indret perfecte per gaudir d’una jornada gastronòmica precedida (o no) d’una caminada fins a la Talaia del Montmell i gaudir d’unes vistes espectaculars del Penedès. Està condicionada amb barbacoes i també s’hi pot fer acampada. Només cal sol·licitar-ho a l’Ajuntament del Montmell i és gratuït.

 


10. Pels mandrosos, Can Torrents de Gelida
Entre revolts a la carretera de Sant Sadurní a Gelida trobem aquest espai que també disposa d’un bar i, si et fa mandra fer brasa, ells et poden fer el menjar. El cost per llogar una taula és de 4 euros.

 

Més informació: 

Trobareu més informació als Ajuntaments que gestionen aquestes àrees recreatives.

A

També et pot interessar