Parc dels Talls Vilobí

Foto: 

Cedida
El Parc dels Talls a Vilobí del Penedès

Les 5 sortides post-confinament al Penedès

Us seleccionem algunes sortides i rutes ideals per fer després de la reclusió
Surtdecasa Penedès
,
28/05/2020
Entorn
Després d'aquest temps de reclusió, la natura i totes les activitats que podem fer a l'aire lliure se'ns presenten més atractives que mai. A Surtdecasa us hem preparat una selecció de sortides que ens ajudaran a reconnectar-nos amb l'entorn. Et presentem cinc opcions perfectes!

Zona de la desembocadura del Foix | Foto: Garraf Turisme
1. La desembocadura del Foix a Cubelles
La recuperació dels espais humits de la desembocadura del riu Foix ha convertit aquesta zona en una de les de major atractiu de Cubelles; on a més, de fer una sortida a la natura, es pot observar el comportament de les aus autòctones i de la flora que envolta la zona. La seva desembocadura està separada del mar per una barrera de sorra acumulada pels corrents marítims i els dipòsits pluvials, formant llacunes d’aigua dolça al seu interior. Hi podreu trobar una zona d'esbarjo amb unes passarel·les de fusta sobre un dels braços del riu, que alhora serveixen de punt d'observació del desenvolupament natural de la zona.
> Més informació
 

El conjunt monumental de la Roca | Foto: Enoturisme Penedès
2. Les balmes de Sant Martí Sarroca
Una hora i mitja i uns 200 metres de desnivell per a una excursió amb un aire una mica aventurer però sense grans dificultats. Només podem fer aquesta ruta a peu perquè en alguns trams haurem de tirar de cordes (ja hi són) per ser utilitzades com a passamà i salvar així els desnivells entre roques. Sortint del Castell de Sant Martí Sarroca us endinsareu a la serralada de l’Artiga, un indret replet de curiositats naturals que s’ha mantingut durant molt de temps fora de l’atenció dels excursionistes. Tota la serralada és plena de balmes, algunes força grans, i moltíssims caus oberts a la paret rocosa. Cada cop que us detingueu a les balmes, gireu la vista cap a l’imponent turó de la Roca, culminat pel castell i l’antiga capella romànica de Sant Martí, originaris de finals del segle X.
> Més informació
 

  • imatge de control 1per1

Miravinya La Cadira a Torrelavit | Foto: Enoturisme Penedès
3. Els miradors Miravinya
Us proposem un viatge per la geografia, la natura, la cultura i la història del paisatge del vi; la ruta dels miradors Miravinya: La Bardera a Subirats, el Circell a les Gunyoles (Avinyonet del Penedès), el Balcó del Penedès a Font-rubí, Sant Pau a Vilafranca i la Cadira a Torrelavit. Tant durant el trajecte com des dels miradors, descobrireu per què el Penedès és com és i la vostra visió del territori haurà canviat per sempre.
> Més informació
 


4. D’Olesa de Bonesvalls al Puig de la Mola
Us proposem aquesta ascensió a un dels millors miradors del Garraf durant la qual gaudireu de la natura, el paisatge i l’arquitectura del Parc del Garraf començant per l’antic hospital de Cervelló o de Santa Maria de Bonesvalls (S. XIII), a Olesa de Bonesvalls. Allà és on podem seguir el GR-5, que va de Sitges a Montserrat aigües avall per la riba esquerra de la riera de Begues, passant per l’impressionant avenc de l’Esquerrà i seguint les indicacions del mateix GR fins que es troba un pal indicador de la variant GR-92.3. Des d’allà és qüestió d’anar pujant fins al cim del Puig de la Mola, coronat per la torre de vigilància forestal i amb unes molt bones vistes en totes direccions.
> Més informació
 

Un dels pèlags de Vilobí | Foto: Enoturisme Penedès
5. El Parc dels Talls a Vilobí
El Parc dels Talls a Vilobí del Penedès, és una zona amb unes característiques ambientals pròpies formada per quatre pèlags, cadascun amb una idiosincràsia particular. Aquest paisatge singular i únic és fruit de l’explotació minera que va estar lligada durant molts anys al municipi de Vilobí. Us proposem un recorregut circular des de Vilobí mateix que creua diverses vegades la riera de Llitrà, passant per Grabuac i que porta a l'espectacular bosc de les Graus, on hi ha una font. Seguim en direcció al barri de Bellver i passarem per la capella de Sant Pere. Després de diferents trencalls arribem a l'Espai Natural Protegit dels Pèlags de Vilobí. El darrer pèlag es troba gairebé dins del nucli urbà de Vilobí, on finalitzem el recorregut.
> Més informació
 

A

També et pot interessar