Apropant arts escèniques i públic

Ribes acull la segona edició del festival d'art de carrer 'Fes+Chapeau'
Surtdecasa Penedès
,
22/04/2014
Espectacles

Els carrers de Ribes s'ompliran de circ, teatre, dansa, màgia, humor, menjar i tota mena d'arts escèniques amb la segona edició del Fes+Chapeau. El festival que organitza La Traca, amb la col·laboració d'altres entitats ribetanes i l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes, arriba a la seva segona edició. La cita serà aquest cap de Setmana Santa, de divendres a diumenge, coincidint amb el Dia Internacional del Circ.

Trencar les barreres entre les arts escèniques és el primer objectiu d'un festival gratuït que vol donar valor a espais emblemàtics del poble, com ara l'ermita de Sant Pau o el Castell. Després d'una primera edició que va servir de carta de la presentació, ara torna amb ganes de donar un nou pas endavant tant qualitatiu com quantitatiu.

  • imatge de control 1per1

Totes les manifestacions culturals tenen el seu lloc en un festival que ha tingut les portes obertes a tots els artistes que s'hi han volgut sumar. A partir de la suma de les propostes sorgides de la mateixa organització i les que han arribat des de fora s'ha configurat un programa d'actes molt complert i divers que va des de les cinc de la tarda de divendres 18 d'abril fins diumenge 20 a la nit.

Isaac Domínguez és el cervell del projecte, però l'èxit de la primera edició i, sobretot, el pas endavant que es vol donar en aquesta és possible gràcies a la important xarxa de suport que des de la Traca s'ha aconseguir organitzar. Entitats com el GER cedeixen la seva seu per acollir alguns actes, però altres entitats també es fan carrer d'actes concrets. I més enllà del poble. Per exemple, l'Ateneu de Sitges organitza el dinar popular del dissabte.

A banda de fer-se més gran, aquesta edició del Fes+Chapeau també té com a novetat el mercat d'artesania, que comptarà amb una trentena de parades. Una altra novetat és la projecció del documental “4F: ni oblidit ni perdó” del col·lectiu 15Mtv. Es tracta d'un treball d’investigació que tracta sobre els fets que van tenir lloc el 4 de febrer de 2006, qualificats per a molts com un dels casos de corrupció policial més greus que s’han destapat a Barcelona. I és que a banda de diversió, el Fes+Chapeau també té una aposta clara per generar espais de debat.

En aquest festival els artistes hi actuen sense cap remuneració pactada. El públic tampoc no ha de pagar entrada. Quan acaba l'espectacle els artistes passen el barret tal i com s'ha fet tradicionalment en l'art de carrer.

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar