Pablo Derqui i Clara Segura a 'Una giornata particolare'

Foto: 

Cedida
Jordi Savall

Cultura per triar i remenar: la programació d’espectacles a les capitals del Penedès

Les tres ciutats busquen complementar-se i oferir els seus equipaments a tots els penedesencs
Goretti Martínez
,
07/02/2015
Espectacles
Ja tenim aquí la informació fresca sobre la programació cultural de Vilafranca, Vilanova i El Vendrell per als propers mesos. Les tres ciutats han presentat recentment els espectacles teatrals, musicals i familiars que es podran veure al Penedès. Una programació que continua en la línia dels darrers anys: hi ha la voluntat de complementar-se, oferir els equipaments de cada ciutat a tots els penedesencs i, sobretot, articular una oferta eclèctica que arrossegui el major nombre d’espectadors possible. Surtdecasa Penedès us ofereix un resum del que hem considerat més destacat de cada programació, però us recomanem que us mireu bé els programes (en aquest article us els enllacem) per no perdre-us res de res. No sempre és possible veure segons quins espectacles tan a prop de casa i val la pena aprofitar la oportunitat. Som-hi!
El Penedès té una programació d'espectacles que incita a sortir de casa

Vilafranca del Penedès
Del 6 de febrer fins a finals de juny, Vilafranca aprofita la seva condició de Capital de la Cultura Catalana per exhibir el seu potencial a l’hora de portar espectacles a la ciutat. Seran 25 esdeveniments entre els quals destaca la programació teatral: l’estrena mundial de 'Vilafranca, un dinar de festa major', de Jordi Casanovas, 'Una giornata particolare', amb Clara Segura i Pablo Derqui, 'Waikiki Honolulu', de Paul Berrondo, 'Al galop', amb Carme Elias... I atenció perquè al juny s’estrena espai amb encant, el pati de la Casa Miró, amb 'L’adulador' de Carlo Goldoni, de la mà dels penedesencs La Rapa Teatre. Tindrem també clown made in Joan Montanyés ‘Monti’ amb l’espectacle 'Rhum', de la companyia Monti&Cia, i amb el Guillem Albà and The All In Orchestra i la seva 'Marabunta'. Pel que fa a la música, hi haurà dotze espectacles. Gossos i Gerard Quintana amb Xarim Aresté són alguns dels noms estrella. La Santa Espina de l’Orquestra Simfònica del Vallès i la Polifònica és un altre dels plats forts i la residència de l’Orquestra de Cambra del Penedès continua donant els seus bons fruits. Un d’ells serà una nova visita de la violinista vilafranquina Laura Rafecas. La dansa, un art sovint oblidat en les programacions d’espectacles, tindrà un espai destacat a Vilafranca amb dos artistes que poden atraure el gran públic: Toni Mira, i el seu 'Monòlit' amb Nats Nus Dansa, i Marta Carrasco, amb 'B. Flowers'. No ens oblidem dels més petits, probablement el públic més fidel i assidu, el que omple gairebé sempre. Destaquem un parell de plats forts: 'Tom Sawyer detectiu', de la companyia Lazzigags, i The Pinkertones amb el seu nou espectacle 'Rolf i Flor al Cercle Polar'.

The Pinkertones

Abonaments i venda d’entrades: A partir del 12 de febrer, es poden comprar entrades cada dijous no festiu, de 18h a 20h, a la taquilla de Cal Bolet. Pel que fa a la venda online, sense recàrrecs ni comissions, és activa al web http://espectacles.vilafranca.cat. Els abonaments només es poden adquirir amb el Carnet d'Amic de Cal Bolet i l'Auditori a la taquilla de Cal Bolet els dies de venda anticipada.
Aquí teniu la programació completa de Vilafranca.

El Vendrell
El bon balanç del 2014 i la bona sintonia que s’ha creat amb els espectadors fa que el Teatre Àngel Guimerà del Vendrell segueixi apostant per una oferta eclèctica i una clara diversificació dels horaris. El teatre, i la programació en general, arrenca aquest febrer amb una bona “patum”: 'Conversaciones con mamá'. Dues paraules: Echanove i Galiana. 'Pensaments secrets', amb Àlex Casanovas i Mercè Pons és un altre dels plats forts de la temporada. També hi ha espai per al teatre amateur, amb l’espectacle 'Llum blava', de la companyia Criatures, i pel clown, amb un espectacle que ens han recomanat fervorosament, 'El mêtre', de la companyia JAM i Jaume Jové. Quant a la música, i ara que està tan de moda, tindrem el cor de noies Cantabile, del programa Oh, happy day! amb l’espectacle 'Life'. I no poden faltar els locals Lax’n’busto, amb el seu nou directe, 'De prop'. Bona oferta també per al públic familiar, 'El Planeta Tumàcat' de la companyia Més Tumàcat serà qui trencarà el gel al mes de març.

Jaume Jové a 'El mêtre'

Abonaments i venda d’entrades: Les entrades es podran adquirir de forma anticipada a partir del dilluns 9 de febrer al Patronat Municipal de Serveis Culturals (la Rambla, 24), a la taquilla del TÀG una hora abans de la representació i a través de Ticketea (902 044 226). També s’ofereix la possibilitat de comprar un abonament, per un mínim de 4 espectacles. Com ja és habitual, el TÀG ofereix descomptes del 25%, que s’apliquen a jubilats, estudiants, socis de La Lira Vendrellenca, Carnet Jove, socis del TresC, subscriptors de La Vanguardia, membres de l’Associació de Músics del Baix Penedès, carnet de les biblioteques del SLP del Baix Penedès i Carnet Únic. Les entrades dels espectacles infantils (sessió sense numerar) es podran adquirir a les oficines del Patronat Municipal de Serveis Culturals durant la mateixa setmana de la representació, o bé a les taquilles del teatre una hora abans de començar l'obra. Trobareu la programació més detallada al web del TÀG.

Vilanova i la Geltrú
Bravo per Vilanova i la seva aposta per la qualitat, la diversitat i el risc; tres conceptes que no són fàcils de trobar en una programació municipal. Aquesta temporada hi ha autèntiques perles que no us podeu perdre a la capital del Garraf. Arrenquem amb la música i, concretament, amb dos trios de traca: Sisa, Portet i Oliver presentant 'Col·lectiu Eternity' i Jordi Savall, Ferran Savall i Pedro Estevan amb els seus 'Diàlegs i improvisacions d’Orient i d’Occident de l’Antic i del Nou Món'. Una altra proposta obligada són 'Els Capricis de Pagagnini', d’extrema dificultat, que interpretarà la violinista Ala Voronka. I no us perdeu el 'Made in Jerez' de David Lagos, cante en estat pur. Hi haurà, a més, la celebració dels 30 anys de l’Orquestra de Cambra del Garraf. En teatre, tres quarts del mateix, obres de gran format com 'Fedra' i propostes de més risc com 'El grito en el cielo' de La Zaranda o el teatre de mínims 'Nanoteatre', per a descobrir noves dramatúrgies a diversos indrets de la ciutat. El dramaturg vilafranquí Jordi Casanovas està molt present a la programació amb 'Idiota', text seu que interpreten Anna Sahun i Ramon Madaula, i 'Ruz – Bárcenas', també text seu dirigit, en aquest cas, per Alberto San Juan. La dansa a Vilanova passa aquesta temporada per un nom imprescindible, Sol Picó, que porta a escena el solo 'One-Hit Wonders'. Finalment, pels menuts de la casa, hi ha, a més de la programació de la xarxa, una molt recomanable proposta de La Petita Malamaluga anomenada 'Bitels per nadons' i una altra d’arriscada i divertida que són les reinterpretacions de cançons infantils 'Versions Bàrbares', dins de la programació del FIMPT. Insistim, mireu-vos el programa complet perquè val la pena i, a més a més, hi ha una bona pila de recursos escènics com l’escola de l’espectador, xerrades amb actors, conferències sobre música i projectes educatius.

Abonaments i venda d’entrades: Estan explicats al llibret que us acabem d'enllaçar però aprofitem per a explicar-vos la promoció que el Teatre Principal i l'Auditori Eduard Toldrà ofereixen per regalar tiquets regal que es poden bescanviar per entrades de la programació estable de teatre, música i dansa. Els tiquets, que tenen valor de 10, 15, 18 o 20 euros, es poden adquirir a www.elprincipal.cat o a www.auditoritoldra.cat El bescanvi de l'entrada es podrà fer els dissabtes, de 17h a 20h, a les taquilles del Teatre Principal, o una hora abans de cada espectacle a les taquilles de l'equipament corresponent, sempre que quedin localitats disponibles d'aquell espectacle.

A

També et pot interessar