Goretti Martínez
,
08/05/2017
Espectacles

MediMàgic: dos dies de màgia i diversió a Mediona

El festival de màgia fa un pas endavant amb una segona edició protagonitzada per grans mags del moment

Foto: 

Cedida
Imatge del MediMàgic 2016
Juan Mayoral, el Mag Lari, Huang Zheng, Enric Magoo, el Mag Selvin o els penedesencs Mag Jaume Anton i Mag Aizpi són alguns dels noms que protagonitzen la segona edició del MediMàgic. El festival de màgia fa un pas endavant i fitxa els grans mags professionals del moment amb una clara voluntat de fer-se cada cop més gran. De la mà del director del festival, Toio Clemente, us acostem els principals reclams d’un esdeveniment que revolucionarà el petit nucli de Sant Joan de Mediona (Alt Penedès) els propers 20 i 21 de maig, amb dos dies de màgia i diversió per a tothom.

El MediMàgic és un festival de màgia i il·lusionisme creat l'any 2016 per l’Associació Amics de la Màgia Penedès. Per als organitzadors, la intenció és que el festival sigui un esdeveniment “molt familiar i proper, on tothom s’amari de màgia i que englobi d'altres aspectes socials i dinamitzadors”. Des de l’Associació Amics de la Màgia Penedès també creuen que “el MediMàgic podria portar-se a terme en qualsevol ciutat del nostre país, però que es faci en un municipi tan singular com Mediona, li dóna una màgia especial”.

Les “arrels màgiques” de Mediona
Resulta que Mediona té, com diu el director del festival Toio Clemente, "arrels màgiques". El veterà mag Josep Roma es va comprar una casa a la Font del Bosc quan era jove. “Estiuejava aquí, convidava gent a casa seva, ensenyava a la gent de Mediona que sentia curiositat per la màgia... Aquesta relació es va eixamplar quan va decidir organitzar les gales màgiques, que es van celebrar des de finals dels vuitanta fins el 2007. Van passar per Mediona grandíssims mags que ara són molt coneguts a tot el món”, explica Clemente.

La Gran Gala Màgica
La primera edició del MediMàgic, que va tenir lloc l’any passat, va comptar sobretot amb mags aficionats. Enguany l’organització fa un pas endavant i porta a Mediona grans noms de la màgia professional. “A la primera edició es van desbordar les expectatives: havíem pensat un festival petitet, per a poca gent, i quan vam començar a fer els tallers infantils de màgia per la canalla ja vam veure que allò es desbordava. Tot i així ho vam poder subsanar”, diu Clemente. Aquesta segona edició segueix el fil conductor de la primera però amb novetats destacades, començant per la Gran Gala Màgica. Aquest esdeveniment, amb mil entrades a la venda, se celebrarà el dissabte 20 de maig a tres quarts de deu de la nit al Pavelló Antoni Ramallets. Atenció amb els noms: “N’hi ha que no necessiten presentació com el Mag Lari o Enric Magoo, el gran Juan Mayoral, un dels millors mags del món i inventor de trucs que altres mags reprodueixen, la Huang Zheng, maga xinesa que fa una màgia espectacular, el Mag Selvin, que fa màgia amb ventriloquia i els penedesencs Mag Jaume Anton i Mag Aizpi”. Aquest darrer és un mag molt jove que, com diu Clemente, “es mereix estar entre els grans, com en un equip de futbol”. Els magicòmics Churches i Plumetti seran els encarregats de presentar.

La màgia, al carrer
La màgia impregnarà els carrers de Sant Joan de Mediona durant dos dies. El dissabte 20 de maig, de deu del matí a dos quarts d’una, hi haurà tallers màgics per a infants de 5 a 12 anys. També tindrà lloc una fira artesanal i màgica durant tot el dia. I, pels carrers del poble, durant el matí, els mags faran màgia de prop i micromàgia a la secció anomenada Mags d’estranquis. Com a novetat, s’instal·laran quatre carpes on hi haurà màgia cada 15 minuts. “La gent es pot trobar amb un dels millors mags del món o amb un mag que tot just comença: aquesta és la peculiaritat que podem trobar al MediMàgic”, afirma Clemente. A la tarda, a dos quarts de sis, els més petits seran els protagonistes amb el Festival Màgic Infantil. La maga Glòria Roig dedica la seva màgia a nens de 3 a 6 anys i, després, el mag Churrimongui completarà l’espectacle amb una actuació molt divertida i adreçada a tota la família.
Després de la Gran Gala Màgica, pels voltants de la una de la matinada hi haurà les Magigolfes als bars del poble, on els mags faran màgia de prop mentre la gent fa unes copes.
Els dies anteriors al MediMàgic també hi haurà màgia a les escoles i a les llars d’avis.

Conferència màgica
El mag internacional Juan Mayoral oferirà una conferència dedicada exclussivament als mags on explicarà noves tècniques de la màgia actual. Ho farà al Teatre Casal Medionenc a les 12 del migdia del dissabte.

Homenatge a Josep Roma
El dissabte 20 de maig a les dues del migdia, tindrà lloc a la Plaça dels Països Catalans l’homenatge al mag Josep Roma, en el transcurs del qual es descobrirà una placa al mural del MediMàgic. Nascut l’any 1931, es va iniciar al món de la màgia de molt jove i ja amb 14 anys ja va fer la primera actuació en públic. Amb la seva esposa Enriqueta, qui va ser la seva ajudant en totes les gales, va recórrer tota la geografia nacional amb els seus espectacles. Durant 25 anys (1982-2007) va organitzar els ‘Sopars Màgics de la Font del Bosc’ (Mediona), on van actuar tots els mags de més renom nacional i internacional. Roma és guia i mestre de nous mags, alguns dels quals són avui dia primeres figures mundials, i ha dedicat tota la seva vida a la màgia i l’il·lusionisme.

Espectacle màgic al Teatre
Un espectacle de màgia divertit i desenfadat per a tots els públics tancarà el MediMàgic el diumenge 21 de maig a partir de les dotze del migdia. Preparareu-vos per passar una estona rient sense parar amb un espectacle presentat pels Magi-còmics Churches i Plumetti amb els mags: Mag Guay, Paupi ElMago, Mag Oscar, Mag Jaume Anton i Mag Marc Ferrer.

Els organitzadors del MediMàgic estan convençuts que “la màgia i la il·lusió activen les neurones i augmenten el benestar, en definitiva fan a les persones més felices”. Teniu l’oportunitat de comprovar-ho!

Més informació: 

Pàgina web de MediMàgic

També et pot interessar