'Un cop l'any', amb Andrea Ros i David Verdaguer

Foto: 

Cedida
Alguns dels espectacles del Temporada de tardor - hivern

Temporada del Vendrell: diversitat, qualitat i equilibri

La guia d’espectacles Temporada proposa una programació interessantíssima per a atraure més públic als equipaments culturals de la capital baixpenedesenca
Goretti Martínez
,
15/10/2018
Espectacles
La proposta musical genuïna i despullada d’artificis de Judit Neddermann, la meravellosa adaptació contemporània d’Alícia al País de les Meravelles de Marta Buchaca i l’homenatge a Jaume Vidal i Vidal del Música de gralles en el marc de la Fira de Santa Teresa han estat les primeres cites de la nova temporada de l’escena cultural vendrellenca. Però encara ens queda per davant una bona pila de propostes cuinades pels programadors dels espais escènics del Vendrell - el Teatre Àngel Guimerà, l’Auditori Pau Casals i l’Auditori del Tívoli - amb la voluntat d’arribar a tots els públics amb un menú eclèctic, de gran qualitat i ben equilibrat. Ja podeu començar a fer lloc a l’agenda, que se us gira feina si, com ens passa a nosaltres, la cultura us fa feliços.

Efectivament, les ciutats mitjanes demostren dia a dia que hi ha vida més enllà de les grans capitals i que la seva gent agraeix tenir bones propostes culturals al costat de casa. Al Vendrell ho saben bé i, temporada a temporada, arrosseguen més espectadors de tota mena de perfils als seus equipaments culturals. La clau? Tres ingredients: diversitat, qualitat i equilibri. Se’ns fa difícil fer una tria dels espectacles que vénen d’ara en endavant perquè som del parer que tota proposta ens fa una mica millors, per això, més que una tria, us en fem un repàs cronològic ràpid.

Un cop l’any
Teatre Àngel Guimerà. Dissabte 20 d’octubre, 20:30h

Dos amants i una habitació d’hotel. Una decisió que condicionarà les seves vides. Andrea Ros i David Verdaguer, sota la direcció d’Àngel Llàcer, interpreten aquest text de Bernard Slade sobre dues persones que decideixen mantenir una relació secreta, paral·lela a les seves vides, veient-se només un cop l’any.


'Un cop l'any'

Yehudi Menuhin School Orquestra
Auditori Pau Casals. Divendres 26 d’octubre, 20:30h

La Yehudi Menuhin School sempre ha tingut una orquestra de corda emergent. Yehudi Menuhin considerava que l’orquestra era una part vital de l’educació musical que s’ofereix als joves músics excepcionals, i ell mateix dirigia sovint el conjunt. De fet, va fer la seva última actuació amb l’orquestra a París, a la UNESCO, setmanes abans de la seva mort. L’orquestra farà parada al Vendrell dirigida per Òscar Colomina.

Paradís pintat
Teatre Àngel Guimerà. Dissabte 3 de novembre, 20:30h

Sempre és un plaer sentir-nos interpel·lats per la pallassa Pepa Plana. A ‘Paradís pintat’, una angeleta surt del seu quadre per intentar complir el seu somni. Pepa Plana planteja un espectacle divertit que alhora connecta amb la cara més tràgica del món on vivim.

Michele Hendricks
Auditori Pau Casals. Dissabte 10 de novembre, 20:30h

La gran vocalista de jazz Michele Hendricks és mundialment coneguda per la seva tècnica i la seva capacitat de comunicació a través del jazz. Els seus concerts són una selecció dels millors temes de la seva extensa discografia, així que no cal afegir massa més. Parada obligatòria per als amants del jazz.


Michele Hendricks

Samfaina de colors. Els cistells de la caputxeta
Teatre Àngel Guimerà. Diumenge 11 de novembre, 18h

Ara es veu que el famós cistell de la Caputxeta no era un de sol, no. Dotze, en té. Un per cada mes de l’any. I, si bé és cert que dintre del cistell hi porta melmelada, suc i galetes, també és veritat que cada mes de l’any s’hi ha deixat caure en forma de vers i de tonada. Samfaina de Colors ens proposa una passejada pel calendari a través del llibre de poemes de Miquel Martí i Pol ‘Per molts anys!’, acompanyat de diverses cançons assenyalades per a cadascuna de les principals dates festives.

Les noies de Mossbank Road
Teatre Àngel Guimerà. Dissabte 17 de novembre, 20:30h

Una de les patums de la temporada és aquesta obra incombustible que segueix omplint teatres a tot Catalunya. Cristina Genebat, Marta Marco i Clara Segura, amb Sílvia Munt a la direcció, ja són garantia de qualitat. Però és que, a més, el text d’Amelia Bullmore és una interessant reflexió sobre el pas implacable del temps i la recerca de refugi.

Barcelona Gospel Messengers. Be here now
Auditori del Tívoli. Dissabte 24 de novembre, 20:30h

Barcelona Gospel Messengers presenta l’espectacle ‘Be here now’ en homenatge a l’obra de George Harrison. El Beatle més enigmàtic va deixar-nos un llegat musical meravellós però el cor també explora en aquesta proposta el seu llarg viatge a la recerca de l’espiritualitat, la pau i l’amor, i el seu discurs carregat de consciència social, rememorant el context històric a través una curosa posada en escena i traslladant aquests valors fonamentals fins als nostres dies.


Barcelona Gospel Messengers

Concert de Santa Cecília
Auditori Pau Casals. Diumenge 25 de novembre, 12h

Un concert ja tradicional tant per a les corals del Vendrell, que celebren la seva festa, com per a la programació de l’Auditori Pau Casals. Aquesta diada musical reuneix diferents generacions de cantaires en cada formació coral, que s’uneixen en la cantada comuna al nal del concert. Hi intervindran els membres de la Coral El Petit Estel, el Cor Joves Veus i el Cor-Orfeó Parroquial.

Brodas Bros. Block party - James Brown Tribute
Teatre Àngel Guimerà. Dissabte 1 de desembre, 20:30h

Brodas Bros presenta un espectacle d’homenatge a la música negra tornant als orígens del funk dels anys vuitanta. Una festassa animada per la banda Nación Funk All-Stars, capitanejada pel Lalo López, de la Fundación Toni Manero, i amb músics del Gran Penedès, com el saxofonista Roger Martínez i el bateria Marc Benaiges. Cinc ballarins portaran al teatre l’energia encomanadissa del hip-hop, que va néixer gràcies a les festes block party, unes festes públiques i multitudinàries que aplegaven molts veïns d’un mateix barri, que van començar a organitzar alguns DJ de Nova York. Atenció al lema, que és tota una declaració d’intencions: Peace, love, unity and having fun!

Quartet de Schubert amb folre i manilles
Auditori Pau Casals. Diumenge 2 de desembre, 12h

Justament a l’època en què Schubert va viure a Viena, a Catalunya començàvem a aixecar torres humanes. Mentre ell componia trios, quartets, cançons i simfonies, nosaltres muntàvem pilars de quatre i intentàvem castells de sis pisos. En aquest concert familiar, David Puertas, acompanyat pel quartet de la Camerata XXI, ens explica qui era Schubert, les baralles que va tenir amb el seu pare perquè no volia que el nen fos músic, els concerts que Franz feia a casa dels seus amics… Serà qüestió d’anar-hi a fer pinya!


Camerata XXI

Gemma Abrié & Vicens Martín Dream Big Band. Nadal Big Band
Auditori Pau Casals. Dissabte 8 de desembre, 20:30h

El nou espectacle de la Vicens Martín Dream Big Band recull algunes de les nadales tradicionals catalanes més conegudes, passades pel sedàs dels arranjaments de Vicens Martín, i versiona ritmes i melodies amb un aire mediterrani. Tota mena de colors diferents, però comuns alhora, i sempre fets a mida per a la veu de Gemma Abrié, que actua acompanyada dels 17 músics de la Dream Big Band.

Inestables 30 anys
Teatre Àngel Guimerà. Diumenge 16 de desembre, 18h

Els Inestables (Grup de Teatre Inestable del Vendrell) no deuen ser tan inestables quan fa trenta anys que ronden pels escenaris. Poc s’ho pensaven quan van formar el grup l’any 1988 que celebrarien el seu trentè aniversari amb un espectacle únic en el qual reviuran els millors moments de la seva història.

La ContraOrquestra. ContraOrquestra de pel·lícula
Auditori Pau Casals. Dissabte 22 de desembre, 20:30h

El 2018 neix al Baix Penedès, amb el guiatge de l’Escola de Música Contrapunt, una iniciativa agosarada: crear una orquestra simfònica i intergeneracional que permeti als músics de la comarca gaudir del plaer de tocar en una gran formació instrumental. Encara que només té un any de vida, en aquesta ocasió la ContraOrquestra, sota la direcció de Francesc Minguella, oferirà el seu tradicional concert de Nadal ‘ContraOrquestra de pel·lícula’, en què repassarà algunes de les bandes sonores més conegudes de la història del cinema. Un concert amè i espectacular a parts iguals, que transportarà l’espectador a algunes de les escenes cinematogràfiques més famoses.


La ContraOrquestra

La programació del Temporada’ també inclou les exposicions que es podran veure al Vendrell fins al desembre, entre elles la dels guanyadors de la IX Biennal Internacional de Ceràmica; el programa de l'Orgue del Vendrell, que en aquesta ocasió continua amb la commemoració del naixement de Benvingut Socias, i el del Mes Pau Casals.

Més informació: 

Tota la informació i programació es pot consultar a www.temporada.cat
Les entrades pels espectacles es podran comprar a través de Ticketea i a la Regidoria de Cultura (La Rambla, 24). També es podran adquirir a taquilla (una hora abans de la representació, sempre i quan l’aforament ho permeti).

A

També et pot interessar