Com es finança la Festa Major de Vilafranca?

Oportunitat empresarial i consciència ciutadana, eixos del finançament
Surtdecasa Penedès
,
02/04/2014
Fires i festes

Lluny de les comissions de festes, habituals en la majoria de pobles i ciutats de les nostres comarques, la feina dels cinc administradors de la Festa Major de Vilafranca va molt més enllà. No només organitzen els actes i gestionen els diners de la Festa Major, sinó que són els encarregats de buscar el 65% de finançament privat que cal per tirar-la endavant. La Laura, en Ricard, la Meritxell, el Raimon i el Pere es troben tres i quatre cops per setmana al seu petit local del carrer de la Font, entre papers, propostes i números. Admeten que el fet de començar de zero fa que la feina sigui feixuga i dificultosa, però alhora viuen el fet de ser administradors com un honor que, diuen, “et permet viure experiències úniques”.

L'impacte mediàtic, de visitants i de participació de la Festa Major de Vilafranca és una gran oportunitat per a les empreses del territori i per a companyies d'arreu. Així ho creuen els administradors d'aquest 2014 que volen donar valor a les empreses que col·laborin amb la festa, i estan oberts a noves idees i formes de patrocini que vulguin aprofitar el gran aparador que suposa la Festa Major.

Fa setmanes que estan immersos en la tasca de buscar finançament. Expliquen que hi ha empreses molt fidels, algunes que fan un gran esforç, i d'altres que saben que la festa els reverteix positivament i aposten per involucrar-s'hi. També hi ha qui creu en la festa, la viu, i tot i no rebre'n un benefici econòmic directe, hi col·labora. Per a ells, tan important és la gran empresa com el petit comerç i les persones que hi col·laboren a títol individual; només la suma de tots ells permet que la festa sigui una realitat. Admeten, això sí, que es nota que algunes grans empreses que col·laboraven amb la festa ja no hi són. De fet, el pressupost ha baixat un 40% en els últims 7 anys i ara cal fer mans i mànigues, i posar-hi imaginació, per poder arribar a tot.

Enguany el marxandatge de la Festa Major ha començat més aviat que mai, amb un nou producte, una dessuadora. En breu naixerà la nova pàgina web que inclourà un directori d'indrets on menjar durant la festa; us servei als visitants que busca també aliances amb bars i restaurants, un dels sectors que, segons els administradors, “més hauria de creure en la Festa Major i en el que els aporta”.

“Si cada vilafranquí pagués 10€ la festa estaria pagada”. Aquesta màxima intenta conscienciar tots aquells que gaudeixen de la Festa Major de la importància d'implicar-s'hi, també econòmicament.

Contacte administradors FM:  festamajordevilafranca@gmail.com

A

També et pot interessar