Goretti Martínez
,
12/09/2017
Fires i festes

Eco Sant Cugat: reptes nous per a la consciència mediambiental

Et donem deu raons de pes per no faltar a la nova edició de la Fira Mediambiental del Penedès, que se celebra a Sant Cugat Sesgarrigues

Foto: 

Cedida
La Fira Mediambiental del Penedès Eco Sant Cugat arriba un any més a Sant Cugat Sesgarrigues per actualitzar els reptes de la consciència mediambiental de tots plegats mentre passem una bona estona.

La major part de l’activitat de l’Eco Sant Cugat es concentra el diumenge 24 de setembre amb la fira d’estands i expositors i un programa immens de propostes per a tots els públics. Però, com que no volem que et perdis res de res, ens hem estudiat el programa de dalt a baix i et donem deu raons de pes per no perdre’t aquesta nova edició.

1. Som gent de profit. Cada any es llencen a Catalunya unes 260.000 tones d’aliments que serien aprofitables. A través de la Mancomunitat Penedès Garraf, la campanya Som gent de profit arriba per instal·lar-se al poble fins al 15 d’octubre i oferir recursos que contribueixin a evitar aquest malbaratament. Atenció amb el taller gratuït que es fa el dimarts 19 de setembre al Centre Cívic: ‘Receptes i conserves amb excedents de fruita i hortalisses’. Segur que serà molt útil.

2. Passejades i bicicletades. A l’Eco Sant Cugat i en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura és imprescindible que reflexionem sobre les eines que fem servir per desplaçar-nos. Segur que agafem el cotxe o la moto més del que necessitem. Podem fer números i plantejar-nos un canvi vital tot participant a la bicicletada popular d’aquest dissabte 16 de setembre pels voltants de Sant Cugat, a la caminada del col·lectiu ecologista Bosc Verd del diumenge 24 al matí o a la bicicletada de Vilafranca a Sant Cugat Sesgarrigues que ens proposa el Centre Excursionista del Penedès, també el diumenge de la fira.

3. Mostra Audiovisual del Medi Ambient. Ja fa tres anys que el cinema és present a Eco Sant Cugat. A la 3a Mostra Audiovisual del Medi Ambient podrem veure quatre peces audiovisuals ben diferents. El documental ‘Les fonts del Penedès’, el curtmetratge animat ‘Learning to fish’, el documental sobre l’activista assassinada Berta Cáceres ‘Berta vive’ i la road movie ecologista ‘Mañana’. Serà el dissabte 23 de setembre a la tarda al Centre Cívic.

4. Conferències per a tots els gustos. El divendres 22 de setembre, l’expert, pioner i divulgador de l’agricultura ecològica, la geobiologia, la bioconstrucció i les alternatives de vida més saludables Mariano Bueno serà al Centre Cívic per oferir una conferència sobre el cultiu d’un hort ecològic, amb plantes medicinals incloses. Com el Mariano, molts altres experts oferiran els seus coneixements sobre temes tan diversos com el ioga, la psicologia, la família o el benestar emocional.

5. Mostra de bioconstrucció i permacultura. Què és la bioconstrucció? En què consisteix realment? Es pot estendre? És important la relació entre les persones i el seu entorn edificat? I la permacultura? Estem pensant en el futur del planeta amb els models d’agricultura majoritaris que tenim? Totes aquestes preguntes i moltes altres rebran resposta a l’Eco Sant Cugat.

6. Mercat d’intercanvi, segona mà o donació. Organitzada per EcoXarxa Penedès, la quarta edició del mercat continua tenint un objectiu claríssim: donar un nou ús a objectes que encara poden ser aprofitats, promoure el consum responsable i potenciar l’estratègia de les tres R: reduir, reutilitzar i reciclar. Si vols més informació o t’interessa reservar un espai, pots trucar al 619 37 80 46.

7. Tallers que et canvien. Automassatge, Txi Kung, sons curatius, coaching, dansa, ioga, constel·lacions familiars... Remena el programa per comprovar com les persones seguim buscant-nos a través de nombroses tècniques i disciplines.

8. Zona infantil i activitats per la canalla. Els més petits també poden gaudir de la fira i hi ha tallers que els interessaran especialment. Podran construir un hotel d’insectes, fer-se una carpeta amb material reciclat o participar al taller per evitar el malbaratament alimentari. També podran endevinar quants terrossos de sucre hi ha en una beguda en un taller organitzat per l’escola Font-Rúbia de Guardiola de Font-rubí i el col·lectiu de docents jubilats Els Jubis. A més, hi haurà zona de jocs i EcoCavallets!

9. Un menú ben especial. T’hem donat molta feina, oi? Però també hi ha temps per descansar i agafar forces amb un espai gastronòmic on podràs degustar el menú ecològic i de proximitat de la fira acompanyat, com no podia ser d’altra manera, per vins i postres de la zona.

10. La fira. Eco Sant Cugat és una fira mediambiental amb un clar component educatiu i pedagògic, que cerca el binomi de la informació i formació per una participació activa dels visitants. Però el que funciona com a epicentre de l’activitat és la fira d’estands i expositors. Allà hi trobaràs una àmplia mostra de temes i productes vinculats al medi ambient: les energies renovables, l’arquitectura i construcció sostenible, l’estalvi i tractament d’aigua, la mobilitat sostenible, l’educació mediambiental i els productes agroalimentaris, ecològics i de proximitat.

 

Més informació: 

També et pot interessar