Reis Torrelavit

Foto: 

Cedida

La màgia del Nadal a Torrelavit

La cantada de les Llúcies, el Pessebre Vivent i la Baixada de Torxes de la nit de Reis són algunes de les propostes d’un Nadal autèntic i original al cor del Penedès
Goretti Martínez
,
12/12/2019
Fires i festes
El municipi de Torrelavit es troba al nord de Vilafranca del Penedès i tocant ja la comarca de l’Anoia. Forma part de la depressió prelitoral situada entre el massís del Garraf i la serralada prelitoral, entre Montserrat i el mar. Amb un terreny ondulat pels contraforts de la serra de Mediona i el riu Bitlles com a eix de la vida torrelavitenca durant molts anys, Torrelavit és un poble on la vida cultural no s’atura mai. Ara que arriba Nadal, la gent del poble es bolca en un seguit de celebracions que mantenen les tradicions més arrelades i ofereixen maneres diferents de gaudir de l’esperit nadalenc. La màgia del Nadal arriba a Torrelavit i això és tot el que no us podeu perdre.

La Cantada de les Llúcies
Les Llúcies surten cada 13 de desembre en una cantada per les cases del poble que forma part de la idiosincràsia de Torrelavit. L’esperit nadalenc truca a les portes a través de melodies i cançons que ens preparen per tot el que vindrà.El Pessebre Vivent
El Pessebre Vivent de Torrelavit compta amb la participació d’uns 120 veïns i veïnes. Tots plegats es caracteritzen per recrear les estampes típiques del pessebre català. La visita al pessebre és una fantàstica manera de conèixer alguns racons característics del barri del Vilet. L’activitat té un preu mínim d’un euro per als més petits i de quatre euros a partir dels vuit anys. Enguany tindrà lloc el diumenge 29 de desembre a partir de les sis de la tarda.
> Més informació

La Baixada de les Torxes
La Baixada de les Torxes en el preàmbul de l’arribada dels Reis d’Orient és un dels trets diferencials més destacats de les festes de Nadal a Torrelavit. Surt de la Creu de Lavit cap al centre de Torrelavit mentre els més petits esperen l’arribada de la Cavalcada al costat de l’Ajuntament. Aquest any, la cavalcada començarà a un quart de set de la tarda a les Quatre Carreteres. Els Reis arribaran al Casal de Cultura per estar amb els infants i donar-los un petit obsequi abans de començar el repartiment de regals per totes les cases.
> Més informació

Un desembre ple d’activitat
A més a més, durant aquestes festes hi ha nombrosos tallers i activitats lúdiques, així com activitats solidàries. Un bon exemple és la participació de Torrelavit en la recollida del Banc d’Aliments o La Marató de TV3. I, per començar l’any nou amb bon peu, Torrelavit tancarà el 2019 amb un sopar popular al pavelló municipal d’esports, amb activitats i zones de descans per als més petits i música en directe.

Més informació: 

A

També et pot interessar