Foto: 

Surtdecasa

10 novetats literàries amb DO penedesenca

Apostem per recomanar-vos autors locals, potser poc (o gens) mediàtics però amb grans, grans històries! Atreviu-vos-hi!
Surtdecasa Penedès
,
20/04/2016
Llibres
Què complicat haver-ne d’escollir només deu! No ens volem ni imaginar el dilema que tindrem a l’hora d’escollir dissabte quin llibre regalar! Anar amb les idees una mica clares a voltar per les parades de Sant Jordi, segur que ens ajudarà a prendre la decisió! Aquí teniu deu llibres ben diferents vinculats al Penedès, des de poesia a novel·la negra, passant per la ciència ficció i l’erotisme; llibres amb premis, altres creats col·lectivament i autoeditats, òperes primes i novel·les que apunten a convertir-se en clàssics de la literatura catalana. Bona lectura i bon Sant Jordi!
'Descalça' de Jordi Romeu (Editorial Gregal)

'Descalça' de Jordi Romeu (Editorial Gregal)

El nostre bloguer literari de Sant Pere de Riudebitlles presentava fa només uns mesos la seva segona novel·la 'Descalça' de la qual aquest mes d'abril se n'ha publicat ja la segona edició. Una novel·la de personatge, la Cinta que retorna al seu mas d'infantesa amb la voluntat de ser lliure, no dependre dels altres i marcar el seu propi destí. Una novel·la que ens endinsa a les emocions i la superació personal, i a la vida al camp amb un detall magnífic.

Divendres 22 d'abril, presentació a la Biblioteca Torras i Bages i dissabte 23, Romeu signarà llibres a Sant Pere de Riudebitlles, Vilafranca, Barcelona i Igualada.

  • imatge de control 1per1

Més informació

 

'Alé de taronja sencera' de Cesk Freixas (Tigre de paper)

'Alé de taronja sencera' de Cesk Freixas (Tigre de paper)

I de nou, un autor riudebitllenc! Només 15 dies després de veure la llum, el primer llibre de poesia del cantautor Cesk Freixas ja tenia en marxa la segona edició. 'Alé de taronja sencera' és la seva estrena en poesia però… no ho era ja de poeta? Roc Casagran, al pròleg del llibre en diu això: "Si tenim alè és que respirem, si respirem és que vivim. I els poemes que ens ofereix Cesk Freixas són una mica això. Freixas respira i viu poesia des de fa molts anys, i fins avui l'havia evocada a les cançons i al llibre de quasi­-aforismes 'Paraules per a Gaeta."

Dimecres 20 d'abril, presentació al Casal Popular de Vilafranca.

Més informació

 

'Ventades de foc', Inversos. Diversos autors (Autoeditat)

'Ventades de foc', Inversos. Diversos autors (Autoeditat)

I seguim amb poesia i amb un llibre que ens fa especial il·lusió! La tossuderia d'en Pep Garcia i en Jordi Hill ha fet que el col·lectiu Inversos publiqui un nou recull de poesia. Com deia Pep Garicia en la presentació del llibre "volem treure la poesia dels prestatges i dur-la al carrer". L'any passat el vam trobar a faltar, però aquest 2016 Inversos arriba amb la participació, atenció, de 25 autores i autors amb poemes, com sempre, socialment compromesos i combatius. Els beneficis de la seva venda aniran enguany a la fira literària Tinta Roja.

Més informació

 

'100 millions, baby!', de Montse Solé (Onix Editor)

'100 millions, baby!', de Montse Solé (Onix Editor)

Canvi important en la nova novel·la de la calafellenca Montse Solé respecte. '100 millions, baby!' és una història que gira entorn dels Masip Rovira, una família burgesa catalana del segle XXI però que es regeix per una estructura familiar del segle X. Situada al Priorat, l'obra transcorre al poble de Cornudella de Montsant i inclou elements tant ficticis com reals. En destaca la sorprenent trama dels personatges i la descripció acurada del món de la pagesia i la seva evolució.

Divendres 22 d'abril, presentació a Calafell.

 

'La otra parte', de José Matas (Punto Rojo)

'La otra parte', de José Matas (Punto Rojo)

El Pedro és un policia nacional honest i treballador que viu un turment en la seva relació amb la Marta, la seva dona. Tot canvia quan un atractiu amic d’ell els convida a sopar. Aquí començarà una espiral de desig que conduirà el lector a través dels abismes de la condició humana. José Matas (Vilafranca del Penedès, 1971) és doctor en lingüística, psicòleg i psicoterapeuta. Aquesta és la seva tercera novel·la, ara reeditada, tot i que també ha escrit contes i llibres de creixement personal.

El vídeobloguer de Surtdecasa Jordi Romeu en parla extensament al blog Esgarrinxades utòpiques.

Més informació

 

'Jaque mate al orgasmo nocturno', de Carme Barba (Autoeditat)

'Jaque mate al orgasmo nocturno', de Carme Barba (Autoeditat)

La Carme Barba, nascuda a Vilafranca i resident a Sitges, va superar un càncer de pit i va constatar que el sexe i el plaer que aquest li proporcionava la van ajudar en la seva recuperació. Fruit de la metamorfosi que van atravessar el seu cos i la seva ànima, va néixer la novel·la eròtica 'Jaque mate al orgasmo nocturno'. Dit per ella mateixa, "una mostra poc ortodoxa que hi ha moltes maneres de continuar endavant". La recaptació de la novel·la va destinada a la investigació sobre el càncer de pit que es desenvolupa a l'Institut d'Oncologia de la Vall d'Hebron.

Més informació

 

'Michelíada' d’Antoni Munné-Jordà, (Malesherbes)

'Michelíada' d’Antoni Munné-Jordà, (Malesherbes)

L'autor de la trilogia fantàstica sobre la història de Vilanova en el temps ens regala ara 'Michelíada', una obra també de ciència ficció que hi ha qui ja cataloga com a "clàssic contemporani". L’autor no amaga els vincles amb 'La Ilíada' (de fet el mateix títol ens ho deixa entreveure). "La guerra s'ha convertit en un espectacle, la Corporació i els mitjans de comunicació al seu servei la retransmeten en directe per als espectadors de tot el món". Una història explicada amb llenguatges i estils totalment diferents a cada capítol.

Antoni Munné-Jordà participarà el divendres 22 d'abril a la Revetlla de Sant Jordi de la Biblioteca Joan Oliva de Vilanova i la Geltrú.

Més informació

 

'Símptomes positius' de Xavier V. Inglada (Edicions Culturals Andana)

'Símptomes positius' de Xavier V. Inglada (Edicions Culturals Andana)

Un llibre que narra l'evolució de la cooperativa per a persones amb trastorn mental, Nou Verd, des de la seva fundació el 1994, fins l'actualitat. Vallès Inglada, que a més de ser escriptor coneix de prop aquesta cooperativa, de la qual és soci i hi treballa com a psicòleg; ofereix una narració àgil i entretinguda que reflecteix l'evolució d'un projecte únic que combina emprenedoria, treball, cooperativisme i salut mental.

Dijous 21 d'abril, presentació a l'Escorxador de Vilafranca.

Més informació

 

'Un cop morta', de Laura Tejada (RBA La Magrana)

'Un cop morta', de Laura Tejada (RBA La Magrana)

Malgrat Tejada visqui entre Sabadell i l’Alta Garrotxa, la novel·la sí que en té una mica de penedesenca, i és que va ser la guanyadora del 17è Premi de narrativa El lector de l'Odissea. Un jurat divers i molt nombrós va escollir l'òpera prima de Tejada com la millor i, sense haver pogut llegir els altres 18 originals que s'hi van presentar, ens atrevim a dir que van escollir una gran història! A cavall entre el thriller i el drama familiar, 'Un cop morta' ens desvetlla des del minut ú el seu desenllaç. Amb això és capaç d'atrapar el lector amb tensió, dosis d'humor negre i un ritme trepidant en una relació entre mare i filla.

Més informació

 

'Manto negre', de Marta Trillas (Meteora)

'Manto negre', de Marta Trillas (Meteora)

Trillas tampoc és penedesenca, però la seva trecera novel·la ha estat la guanyadora del Premi Celler de Lletres 2015, organizat per la Biblioteca Municipal Ramon Bosch de Noya i l'Ajuntament de Sant Sadurní. 'Manto negre' és un relat d'intriga i passions ambientat entre Sant Sadurní i Torrelavit. "Un matí de juny - narra la sinopsi - durant el concurs de vins Genus Vini celebrat al Penedès, alguns membres del jurat cauen fulminats, víctimes d'un verí."

Més informació

Més informació: 

I si busques llibres infantils i juvenils d'autors i editorials del Penedès, t'interessarà aquest article: 12 llibres per regalar als petits de casa

I si vols arrodonir aquest cap de setmana de Sant Jordi, mira què recomanem: 10 propostes per fer encara més màgica la Diada de Sant Jordi 

A

També et pot interessar