Foto: 

Bernat Almirall

El cava a la capital del cava

Sant Sadurní d'Anoia es torna a convertir en el punt de trobada per als amants del cava en la nova edició del Cavatast
Goretti Martínez
,
04/10/2017
Menjar i beure
Gairebé una cinquantena d’elaboradors de cava i d’empreses de restauració, xarcuteria, pastisseria i xocolata serveixen més de 42.300 degustacions de cava i més de 22.000 degustacions gastronòmiques als milers de visitants que el Cavatast rep en només tres dies de fira. El Cavatast 2017 presenta novetats en la que és ja la seva XXI edició.

El Cavatast és un punt de trobada anual on els amants del cava passegen per la fira, copa en mà, gaudint dels diferents caves i de les delicioses propostes culinàries que es presenten. Tasten productes nous i en coneixen d’altres, però sobretot, s'ho passen bé amb l’esperit festiu que la fira transmet. Gairebé una cinquantena d’elaboradors de cava i d’empreses de restauració, xarcuteria, pastisseria i xocolata solen servir més de 42.300 degustacions de cava i més de 22.000 degustacions gastronòmiques als milers de visitants que el Cavatast rep en només tres dies de fira. Si tot va sobre el que està previst -tenint en compte els dies convulsos que estem vivint- el Cavatast té lloc aquest cap de setmana a la capital del cava, Sant Sadurní d'Anoia.
Us fem uns quants apunts per tal que pogueu gaudir de la nova edició del Cavatast, tenint en compte que hi ha algunes novetats destacades.


FOTO: Bernat Almirall

Els horaris
La mostra amplia l'horari del divendres, de manera que tindreu Cavatast el divendres 6 d'octubre de 19 a 23h, el dissabte 7 d'octubre d'11 a 23h i el diumenge 8 d'octubre, d'11 a 21h.

La botiga del Cavatast
Durant els tres dies del Cavatast els amants del cava gaudeixen dels diferents caves i de les delicioses propostes culinàries que es presenten. És una bona ocasió per tastar i conèixer productes nous que després es poden adquirir a la botiga del Cavatast sense necessitat de desplaçar-se. Per a major comoditat dels visitants, enguany la botiga dels caves canvia d’ubicació i estarà situada a tocar dels estands. La botiga estarà gestionada per Cellers Cal Feru.


FOTO: Bernat Almirall

Una mostra gastronòmica àmplia i variada
Un any més el Cavatast ofereix una àmplia oferta gastronòmica amb propostes de la zona i també d’altres zones de Catalunya. En l’edició anterior es va convidar a participar-hi la zona del Delta de l’Ebre i les comarques de Girona, que repetiran enguany. Productes d’alta qualitat per maridar amb cava i que complementen l’àmplia oferta gastronòmica local.

Els maridatges mai somiats
El Centre d'Interpretació del Cava - CIC La Fassina acull una pila de tastos i maridatges al·lucinants. Només alguns exemples: “Castell d’Age maridatge amb Espinaler”, amb caves biodinàmics i conserves de peix marca Espinaler, “Còctels de caves”, per experimentar l’esperit de diversió en boca,  “Maridatges de caves Gran Reserva amb fumats de peixos blaus”, un maridatge que buscarà la comunió entre caves reserva i gran reserva de Carol Vallès amb fumats de La Botigueta del Mig de Torrelavit, o el tast “Juvé & Camps 100%: la singularitat dels nostres monovarietals” amb l'enòleg Toni Cantos. I més encara! “Cava i anxoves: Maridatge impossible?”, una proposta agosarada de Llopart per maridar caves de llarga criança i anxoves de l’Escala, mentre descobrirem la salaó i la seva elaboració, “La màgia de la bombolla. 10 conceptes imprescindibles” per apreciar els millors caves de Nadal i acabar amb un maridatge sorpresa creat pel restaurant Casa Joan. I maridatges amb verdures del mar, i amb formatges...


FOTO: Bernat Almirall

Venda de tiquets
Un any més el Cavatast ofereix la possibilitat d’adquirir anticipadament els tiquets de degustació de cava i gastronomia a l’Oficina de Turisme fins al dia de la inauguració per així gaudir de la fira sense haver de fer cues. Els tiquets per a les activitats, a més, es poden adquirir anticipadament per telèfon i correu electrònic: 938913188 - turisme@santsadurni.cat

A

També et pot interessar