Difonent les virtuts del vi i la cultura del formatge

La botiga Xerigots organitza cinc sessions de maridatge entre gener i març
Surtdecasa Penedès
,
11/02/2014
Menjar i beure

La botiga de formatges i vins per excel·lència de Vilafranca, Xerigots, ha programat per aquest primer trimestre del 2014 un total de cinc sessions de maridatge d’aquests dos productes. L’objectiu és, segons afirmen els seus responsables, «difondre la cultura del formatge alhora que s’expliquen les virtuts dels vins elaborats a Catalunya».

Xerigots és un espai situat a l’avinguda Tarragona nº3 de la capital de l’Alt Penedès, que disposa d’una àmplia gamma de vins catalans i formatges de tot el món, portats directament de petites formatgeries artesanes i cellers petits i mitjans del país. La botiga també és un espai de degustació, on es poden tastar maridatges a tota hora, proposant cada setmana nous vins combinats amb formatges i altres complements.

  • imatge de control 1per1

L’organització de sessions de maridatge, com la que es va fer recentment per les festes de Sant Raimon, és un altre dels seus punts forts. Els cinc maridatges proposats per aquest trimestre tindran lloc els dimecres 29 de gener, 12, 19 i 26 de febrer, i 5 de març, sempre a dos quarts de vuit de la tarda i d’una hora de duració cadascun.

Els maridatges són gratuïts i les inscripcions es fan enviant un correu electrònic a info@xerigots.cat. Tal com apunten des de la botiga, l’aforament és limitat, i cada persona es podrà inscriure a un màxim de 3 maridatges. Només es reservarà un màxim de 2 places per cada correu electrònic. Aquests són els maridatges proposats pels mesos de gener a març:

Emendis (DO Penedès) – 29 de gener – Reconegut celler de la DO Penedès que elabora vins i caves i que en els seus vins ret homenatge a la primera dona que va viure a la seva finca: Emendis

Celler Comalats (DO Costers del Segre) – 12 de febrer – Vins de la comarca de la Segarra que elaboren un dels pocs vins negres sense sulfits que es fan a Catalunya.

Celler La Boella (DO Tarragona) – 19 de febrer – Celler situat en un oasi de tranquil·litat al Camp de Tarragona. Coneguts també pel seu fabulós oli.

Can Descregut (DO Penedès) - 26 de febrer – Del Penedès, inquiets i ecològics. Es tastarà la nova gamma de productes d’aquest celler familiar.

Cingles Blaus (DO Montsant) – 5 de març - Celler amb vinyes a la zona de Cornudella del Montsant, una de les més altes de la DO Montsant. Vins divertits i interessants.

Web de Xerigots

A

També et pot interessar