Teatre arrossegat, una companyia de Teatre Nu

Foto: 

Cedida

Viu la Festa Major de Tremp en família!

Tremp programa grans espectacles per tots els públics
Laia Singla
,
03/09/2018
Família
Estiu i festes majors ens fan pensar en nits memorables, però nosaltres us explicarem una Festa Major per viure en família, amb propostes culturals i esportives que us tindran fora de casa mentre duri la festa.

Per famílies inquietes

Espectacle Bicirc, divendres 7 de setembre a la Plaça de la Creu.
La companyia Circ Xic la formen tres persones que, amb la seva petita carpa, ofereixen un espectacle familiar per gaudir del circ a flor de pell. Els artistes estan a tocar del públic i s’allunyen del circ tradicional, mantenint l’essència, l’entusiasme i el risc, però deixant de banda les presentacions, els intermedis i les eternes entrades i sortides dels artistes. Amassen l'acció, la poesia i l’emoció durant tot l’espectacle, enllaçant números del principi al final.

Passejada Naturalística per Tremp, dissabte 8 de setembre a la Plaça de la Creu.
L’estació Biològica del Pallars Jussà organitza aquesta passejada per descobrir Tremp en família, però d’una altra manera. Un recorregut on podrem conèixer la fauna i la flora que conviuen amb les persones, cotxes i casesOrenetes, falciots i cigonyes no només sobrevolen el cel sinó que també nien als llocs més transitats del nucli urbà. També alguns mamífers, com els esquirols que aprofiten els arbres dels parcs i la vegetació dels barrancs per alimentar-se i refugiar-se. La ruta significa l’estrena de 5 rutes que quedaran incloses a l’aplicació Natura Local.  

Festa Entrepins, diumenge 9 de setembre al parc del Pinell
El parc més emblemàtic de Tremp acull una altra edició d’aquesta festa que respira poble. És la jornada ideal per tota la família que comença amb els jocs d’aigua del Burro dels Jocs que amenitzen tot el matí. També es podrà participar en l’inflable cooperatiu infantil i fer gana per la Paella Gegant que ja va essent una tradició.  La paella es cuinarà en directe al mateix parc i se’n serviran més de 300 racions. Arrodoneixen l’àpat el vermut previ, l’amanida i el gelat de postres. Té un preu de 12 euros i l’organització facilita taules, cadires, coberts, plats, beguda i pa. Amb tot això només s’ha de portar la gana i no preocupar-se per res més.

Disco mòbil de la Casa del Sol Naixent, diumenge 9 de setembre a la Plaça del mercat.
L’entitat trempolina ens fa una proposta plena de música especialment pensada pels més petits. Pares i mares, nens i nenes movent-se amb la música més enganxosa de l’estiu, perquè no cal esperar a la nit per gaudir de la festa.

Espectacle de carrer per a tots els públics Teatre Arrossegat de Catalunya, 12:30h a la Plaça de l’Ésglésia
El Teatre Arrossegat de Catalunya és una companyia que mou el seu escenari pel món, per representar a places i carrers les històries més conegudes i estimades del repertori universal. L’escenari del Teatre Arrossegat es desplega davant dels ulls del públic per oferir un teatre popular, que s’inspira en l’art dels còmics ambulants. Una proposta plena de joc, popularitat i complicitat amb el públic que neix de la companyia Teatre Nu. 

Espectacle itinerant per a públic familiar Hathi del Centre de Titelles de Lleida, 18:30h a la Plaça de la Creu
Si durant l'any ja es pot veure bon teatre infantil a Tremp, la festa major no podia ser menys. En aquesta ocasió, el centre de titelles de Lleida surt de l'escenari més convencional per proposar-nos l'espectacle Hathi. Si pensàveu que els titelles eren menuts, només cal que aneu a veure aquest espectacle en què un gran elefant s'obre camí per la ciutat a pas ferm i solemne. Acompanyat per un guia i cuidador, recorre tot el món fomentant el respecte als animals i la natura. Al seu país d'origen, l'Índia, és un animal molt respectat i per a molts, inclús sagrat, però això no és així a tot arreu.

Cercavila Rum Rum Trasto karts, dimarts 11 de setembre 12:30h a la Plaça de la Creu
La companyia lleidatana Xip Xap arriba amb una cercavila poc usual, uns cotxes desastrosos que circularan pels carrers Una cursa de cotxes on pot passar de tot. Un conductor malvat para totes les trampes que té a l'abast a un científic boig que, gràcies al seu enginy, sap trobar solució a tots els paranys; tot això comentat per un speaker esportiu que es transformarà en mecànic o policia valent segons la necessitat del moment. Com als espectacles clàssics, una lluita entre el bé i el mal… Qui guanyarà?

Per tastaolletes de l’esport

Diverses entitats esportives trempolines organitzen activitats esportives durant els dies de la Festa Major. Tenis taula, 3x3 de bàsquet, futbol sala i rugbi són algunes d’elles, però pels amants de l’activitat física de tota mena n’hi ha més.

Tremprix, diumenge 9 de setembre 16:30h
Aquesta mítica gimcana està adreçada a majors de 16 anys i en grups de 4. Les proves a superar són d’habilitat, de coneixement i proves còmiques. El premi és un sopar en un establiment local.

Pedalada Popular Xavi Uriach, dilluns 10 de setembre al Parc del Pinell.
Des de fa molts anys, la Unió Ciclista organitza aquesta pedalada popular, però en les darreres edicions han volgut retre homenatge al seu soci i amic Xavi Uriach. És la sortida idònia per fer en família i en la que al final s’ofereix un refrigeri i un obsequi.  

Taller de graffiti ràpid, dilluns 10 de setembre 18h al carrer Francesc Macià.
Aquest taller, adreçat a nois i noies d’entre 11 i 16 anys, té com a objectiu fer un mural participatiu aprenent les tècniques bàsiques de l’esprai.

A

També et pot interessar