Algunes de les artistes i formacions participants del FeMAP 2018

Foto: 

Cedida

FeMAP, música i cultura pirinenca en tota la seva dimensió

El festival arriba a la 8a edició amb més municipis i l’aposta per les Escapades Musicals
Surtdecasa Pirineus
,
25/06/2018
Música
El Festival de Música Antiga dels Pirineus tornarà a omplir de música antiga els escenaris més emblemàtics de les comarques pirinenques del 29 de juny fins finals d’agost.

Des del 29 de juny i durant els mesos de juliol i agost, alguns dels solistes i els grups més prestigiosos del moment en l’àmbit de la música antiga acostaran i descobriran la passió per aquesta modalitat arreu dels Pirineus, combinant música, patrimoni i paisatge.
Aquest 2018 s'ha preparat una programació de 52 concerts, que sonaran en 37 municipis. Entre aquests, Bellver de Cerdanya, Pesillà de la Ribera, Llavorsí, Vilanova de Banat (Alàs i Cerc) i Massaners (Saldes), que s’integren com a novetat al festival en aquesta vuitena edició. Com altres anys, però, el FeMAP descobrirà la música antiga de forma transversal al Pirineu, amb concerts en diferents municipis de la Cerdanya, l’Alt Urgell, el Berguedà, el Ripollès, el Solsonès, la Val d’Aran, l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Rosselló i l’Alta Cerdanya, a més d’Andorra.
L’oferta musical del FeMAP combinarà música, patrimoni i turisme, però com és habitual també tornarà a mesclar els concerts amb altres actes en l'oferta de packs turístics, en què ha estat pioner a l'hora de permetre la compra de l'entrada d'un concert i l'allotjament amb un sol clic. Aquesta és una possibilitat que tenen tots els concerts amb, com a mínim, una opció disponible, i que permet autoorganitzar estades per a diversos espectacles consecutius.
Es tracta de programar sortides a preus avantatjosos per als clients del festival, que vulguin conèixer el territori, més enllà de gaudir de la música antiga.
Com a novetat, el FeMAP incorpora aquest any la iniciativa de les Escapades Musicals. Són productes de dos o tres dies combinats amb un parell o tres de concerts, i un seguit d'activitats complementàries, que poden anar des de visites guiades, fins a museus, monuments, jaciments, activitats artístiques i descoberta d’artesans, o passejades per l'entorn natural.

Femap Gastrofilm
FeMAP Gatrofilm és una iniciativa de l'organització del festival en la que es marida una projecció cinematogràfica o documental amb degustacions de productes del territori. Al Gastrofilm d’enguany s’hi podrà veure 'Mare Nostrum. Un concert, un viatge', un diàleg intercultural en forma de documental. Els estudiants d'una escola suïssa preparen un concert amb Jordi Savall, acompanyats de músics procedents d'onze països diferents. Els músics parlen sobre les seves vides, el seu país i el seu amor per la música. Un mes després del concert, els estudiants viatgen fins a una escola de la regió de l'Atles del Marroc. El trajecte en carretera per Suïssa, França, Espanya i el Marroc es grava com un diari amb el punt de vista dels estudiants. Un paisatge en constant canvi i la música de Jordi Savall els acompanya durant tot l'itinerari. El FeMAP Gastrofilm se celebrarà en cinc sessions a La Seu d’Urgell, Organyà, Tremp, La Pobla de Segur i Sort.

  • imatge de control 1per1

Femap Social, la música com a vehicle de cohesió
El FeMAP torna a refermar la seva aposta més transversal i integradora, amb el projecte del FeMAP Social per tercera vegada. Aquest projecte té per objectiu apropar la música antiga als col·lectius en risc d’exclusió o amb problemes de mobilitat per poder assistir als concerts que es realitzen durant els mesos d’estiu.

El FeMAP Social s'organitza conjuntament amb el Conservatori de Música dels Pirineus, i desenvolupa el Concurs FeMAP Social. El concurs s’obria el mes d’abril a l’alumnat de violí, viola i violoncel del Conservatori i de les escoles de música de Berga, Puigcerdà i la Seu d'Urgell. D'entre tots, un jurat format pel professorat va escollir quatre alumnes per formar el quartet de corda que encapçalarà el projecte del FeMAP Social. 

Els alumnes passaran, durant una setmana, per diversos equipaments, tallers i residències d’atenció a persones amb diversitat funcional, del col·lectiu de salut mental i de gent gran, on els aproparan la música de manera ininterrompuda mitjançant tallers i concerts a domicili. Durant el projecte s’organitzen tallers perquè els grups d’usuaris coneguin la música de primera mà, com a vehicle i element de cohesió i aprenentatge. També es realitzaran 17 mini concerts en 17 centres diferents, amb l'objectiu d'acostar la música a usuaris amb dificultats de mobilitat.

  • imatge de control 1per1

Més informació: 

Lloc web del FeMAP

A

També et pot interessar