Foto: 

Cedida

Dóna salut, cicle de xerrades de referència a la Segarra

Tots els divendres d’octubre professionals de la salut, psicòlegs, dietistes i doctors ompliran la Sala Francesc Buireu de Cervera de ponències centrades en la salut de les dones
Anna Audet
,
05/10/2015
Activa't
Va començar com una jornada dedicada a la salut de les dones i en només 5 anys s’ha convertit en un cicle de xerrades de referència a la comarca de la Segarra. Estem parlant del cicle ‘Dóna Salut’ de Cervera, un programa impulsat per la regidoria de la dona de la Paeria de Cervera i pel Servei d’Atenció a les dones del Consell comarcal de la Segarra.

Crear un espai on es pugui parlar obertament de les problemàtiques de salut específiques de la dona o que acostumen a patir més les dones és l’eix d’aquest cicle.

Les temàtiques i centres d’interès, tot i tenir un marcat accent femení, pretenen arribar al públic en general i aconseguir trencar estereotips, promoure el coneixement i apropament de la medicina en relació a les dones i potenciar la figura de la dona en l’àmbit de la salut.

  • imatge de control 1per1

Dr. Santiago Dexeus, un dels professionals més mediàtics que han participat a la jornada. Foto cedida: Consell Comarcal de la Segarra.
 

Cada divendres d’aquest mes la Sala Francesc Buireu acollirà de 19h a 20h quatre xerrades, impartides per professionals de la salut, psicòlegs, dietistes i doctors.
‘Perquè dic sí, quan en realitat vull dir no’ obrirà la programació d’aquesta cinquena edició el 9 d’octubre. La psicòloga Susanna Balagué ens posarà sobre la taula un dels eterns dilemes, saber dir no! Quantes vegades per por al rebuig, a la crítica o al que diran diem que sí quan en realitat volem dir un no rotund? Sovint no som capaços de dir tot allò que pensem per por i aquesta actitud no ens deixa actuar ni créixer. En aquesta xerrada es parlarà sobre l’assertivitat, la qual es pot entrenar i ens permet dir no sense sentir-nos culpables i sent sincers i respectuosos amb els altres i amb nosaltres mateixos.
 

La segona xerrada anirà a càrrec la psicològa especialitzada en trastorns de la conducta alimentària, Sara Bujalance.  La conferència titulada ‘ L’operació bikini i les dietes miracle’ pretén aprofundir sobre els beneficis i els riscos de les dietes.Què hi ha de cert? Pot acabar perjudicant la salut?  El 16 d’octubre Bujalance ens donarà les respostes i ens farà reflexionar sobre la importància d’acceptar-nos tal i com som i com es pot potenciar l’autoestima més enllà de l’aparença física.  La xerrada també dedicarà un espai a donar-nos eines per prevenir i detectar un possible trastorn de la conducta alimentària en gent del nostre entorn.
 

El cicle ‘Dóna salut’ no només aborda temes físics sinó també emocionals. En aquesta línia hi trobem la xerrada que es farà el dia 23 d’octubre Com gestionar l’ansietat i sobreviure en l’intent’
Joaquín Muñoz, llicenciat en sociologia i màster en intel·ligència emocional exposarà les principals preocupacions que té la dona en edat adulta i les emocions desagradables que aquestes poden generar, com ara l’ansietat.
Muñoz ens explicarà com gestionar la intel·ligència emocional, quina funció té i quines estratègies es poden seguir per posar-la en pràctica per millorar la salut dia  a dia.
 

Finalment, el 30 d’octubre la Fisioterapeuta del CAP de Cervera Anna Gabarró tancarà el cicle amb una xerrada sobre Incontinència Urinària.  La xerrada es centrarà en explicar quines en són les causes, com afecta al dia a dia de les dones, quins són els factors de risc que genera i els tractaments actuals.


 

El mes d’octubre és mes de cicle de xerrades a Cervera, un cicle que pren nota sobre les necessitats de la dona i crea un espai per reflexionar, compartir solucions i sobretot cuidar la salut de les dones i el seu entorn.

 

Més informació: 

A

També et pot interessar