Cristina Mongay
,
12/04/2019
Arts

'Diàlegs', o com l'ull artístic descobreix i plasma el patrimoni de Cervera

Amb 'Diàlegs', artistes plàstics, visuals, multidisciplinaris i performatius aporten la seva mirada a diferents obres i espais cerverins
Diàlegs

Foto: 

Cedida
‘Diàlegs’ és un dels projectes que s’articulen en la programació de la Capital Cultural de Cervera d’enguany. El seu objectiu és molt clar: capturar la mirada artística d’obres, elements i espais de la ciutat de Cervera d’una sèrie de creadors multidisciplinaris d’arreu de Catalunya. O dit d’una altra manera, compartir la visió creativa que desperten els indrets més emblemàtics de la capital de la Segarra.

Diàleg#1 ‘Sakura. Una mirada d’aquí a l’Orient’
El primer ‘Diàleg’ s’apropa al públic a través d’una exposició i diverses fotografies de gran format situades en espais públics. Atansa l’obra artística de l’incansable fotògraf cerverí Sebastià Caus. Caus, des de fa anys, pren com a principal font d’inspiració la bellesa i delicadesa de l’ametller en flor, un element natural molt lligat a la duresa de les terres segarrenques que amaga una gran metàfora dins seu. Amb les seves fotografies, captura la seva força vital, la seva mort i l’instant efímer de la seva floració.

Les seves captures tenen la intenció d’anar més enllà de la visió purament òptica, si no que cerquen l’experiència sensorial, olfactiva i sonora, que també és única i efímera. Tanmateix, estableix un diàleg amb el paisatge i amb els llunyans i exòtics cirerers florits japonesos.

On? Capella de la Mare de Déu de l’Incendi, carrer Major i avinguda del Camí de les Forques
Quan? Del 30 de març al 30 de juny

Diàleg#2 'Mènsula' 
El segon ‘Diàleg’ cerverí parteix d’una mirada plural enfocada sobre un element patrimonial tan característic de Cervera com són les mènsules dels balcons del palau de la Paeria.

Un conjunt catorze creadors de disciplines, procedències i generacions diverses dialoguen artísticament amb elles, ja sigui a través de l’escultura, la pintura, la fotografia, les arts visuals, les instal·lacions o les intervencions en el patrimoni.
Els artistes participants en aquest ‘Diàleg’ són Àngela García, Agnès Pla, Alba Cuñé, Roser Vallès, Georg Massanés, Manescal, Carles Gutiérrez, Joan Porredon, Elena Lucio, Roser Sàrries i Pentáculo escultores (Stefano Dalle Vedove, Max Dalmau Abraham, Giulia de Manincor, Takehiro Iwata, Simone De Santis).

Entre d’altres, es podrà gaudir de ‘El sisè sentit’, el joc escultòric proposat per Pentáculo escultores, on es barregen rostres de dona i cinc mènsules de la Paeria; ‘Geometria de les mènsules’, de Roser Sàrries, una columna a l’infinit que dóna pas al moviment helicoidal per traslladar-nos a la història de la ciutat amb quinze mènsules de la plaça; i ‘Pas del temps’, on el públic es trobarà amb una nova mènsula digital.

On? Plaça Major i Sant Domènec
Quan? Del 7 d’abril al 29 de setembre

Al llarg del 2019, Cervera acollirà quatre diàlegs més en la seva programació. El Diàleg#3 partirà de l’exposició de l’artista Mariona Millà, que pren com a motiu d’inspiració la festa de l’Aquelarre cerverí. El Diàleg#4 es vestirà en format performance, i vindrà de la mà d’AnaDmatos; el Diàleg#5 es tracta de la proposta sonora i temporal ‘Trou de ver’, ideada per Pere Jou i Aurora Bauzà. I per últim, el Diàleg#6, prendrà com a escenari la Casa Duran i anirà a càrrec de Xavier Marrades.

Més informació: 

També et pot interessar