Cristina Mongay
,
22/05/2018
Activa't

La cultura popular, el comerç i la industria, protagonistes de Cominart

La 17a edició de la Mostra de Comerç, Indústria i Artesania tindrà lloc a Vilanova de Bellpuig el diumenge 27 de maig
Cominart

Foto: 

Cedida
Vilanova de Bellpuig tornarà a ser, aquest cap de setmana, pol d’atracció de visitants d’arreu del país gràcies a la celebració d’una nova edició de Cominart, la Mostra de Comerç, Indústria i Artesania.

Al llarg del diumenge 27 de maig, es podrà gaudir d’una combinació ben equilibrada entre la mostra expositiva i un seguit d’activitats de caràcter popular al municipi de Vilanova de Bellpuig.

Serà així gràcies a Cominart, la seva Mostra de Comerç, Indústria i Artesania, que enguany arriba a la seva dissetena edició.

Dues de les propostes amb més carrera que hi podreu trobar són la 22a Trobada de Puntaires i la 21a Mostra de Catifes de Corpus. Pel que fa a la Trobada de Puntaires, es tracta d’una convocatòria que reunirà en el pavelló poliesportiu a centenars d'aficionades del territori d’aquesta artesania. Aquestes podran compartir coneixements, practicar en conjunt i mostrar al gran públic una selecció de treballs confeccionats amb aquesta tècnica artesanal complexa i alhora creativa.

L’altre dels actes de Cominart amb més trajectòria a l’esquena que no hi faltarà és la 21a Mostra de Catifes de Corpus, una tradició que omple de colors i de perfums molts dels racons de la vila amb les creacions florals efímeres més originals.  

Les plaques de cava també continuen essent un dels atractius per al públic que visita aquesta cita cultural, una iniciativa que es celebra des de fa 15 anys i que es impulsada per l'associació de col·leccionistes del Pla d'Urgell.

La Colla de Gegants i Grallers han impulsat una nova trobada de colles lleidatanes, que plantaran tots els seus persones al centre de la vila.
 

Cominart és una proposta consolidada que combina l'oferta comercial, industrial i artesana

Novetats de l’edició 2018
La història i la mecanització del camp seran exaltats a Vilanova de Bellpuig amb la Trobada de tractors antics. Com a novetat d’enguany, també cal ressaltar la 1a Trobada de Filatèlics de Ponent, una exposició de segells que la previsió de poder presentar-ne un de commemoratiu de festa.

També s’incorpora el vessant gastronòmic, que tindrà lloc al llarg del matí i que es basarà en tastos de productes locals i de proximitat de les nostres terres.

Per altra banda, hi haurà dos tallers adreçats a tots els públics: un de còctels sense alcohol, proposta que pretén mostrar divertides combinacions de begudes; i un d’infantil de reutilització i aprofitament, que té com a objectiu principal sensibilitzar als més petits de casa en l’àmbit de la sostenibilitat, ensenyant-los a utilitzar materials reciclats per confeccionar joguines.

A Cominart tampoc hi faltarà la música, que a partir de les 19 h anirà a càrrec de Panamà Grup.

Més informació: 

També et pot interessar