Fires i festes
,
2015
5, 6, 7 i 8 de desembre
Diversos espais
Tàrrega

17a Fira d'artistes

A les portes de les dates nadalenques i aprofitant el Pont de la Puríssima, Tàrrega esdevé un atractiu aparador de l'art, el disseny i l'artesania de les terres de Lleida i d’altres punts de Catalunya. La capital de l'Urgell organitza la 17a Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals, un punt idoni per escollir regals de festes amb un toc personal. En relació a l’any passat, la convocatòria s’amplia a un dia més en el calendari, del 5 al 8 de desembre. Durant aquestes quatre jornades, l’Espai Fassina, l’Espai MerCAT i la plaça de les Nacions sense Estat congregaran fins a 123 expositors.

[Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals] Organitzada per la Regidoria de Promoció Econòmica, la 17a Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals és una cita multidisciplinària que posa a l’abast del públic articles de comercialització limitada: pintura, dibuix, ceràmica, escultura, orfebreria, fotografia, arts gràfiques, interiorisme, forja, manualitats i sector tèxtil entre altres. No hi falta la parcel·la reservada als productes d’alimentació artesanals. Els assistents tenen també oportunitat de participar en una vintena de tallers per a tota la família amb manualitats i tècniques decoratives, algunes vinculades amb el Nadal. Cultura popular i gastronomia completen el programa.

Exposició d’obres de Joan Miró amb finalitats benèfiques

Un dels plats forts de la fira arribarà de la mà de Mayoral Espai d’Art de Verdú, que exhibirà al públic una selecció d'obres gràfiques de Joan Miró, cedides per Successió Miró (descendents del reconegut artista) i que seran subhastades el proper març a la casa Christie's de Londres. La iniciativa és del solidària ja que la recaptació es destinarà a Creu Roja Catalunya, entitat amb què Miró estigué vinculat per motius personals. La sèrie inclou l’obra Gràcies / Gracias, un dibuix original de l’any 1974. A més de l’exposició permanent s’oferiran explicacions guiades per a grups, cada dia a les 18:30h. i a les 19:30h. Altres al·licients són el gran mural gegantí de Solaç Centre de Creació Artística, obert a la participació de tothom, o l’exposició Paisatges de la ment de Joan Condal.

Continua l’elaboració del fons fotogràfic dels habitants de Tàrrega en 3D

D’altra banda, el fotògraf Jaume Solé i l’Arxiu Comarcal de l’Urgell prosseguiran a la fira per cinquè any consecutiu la confecció del fons d’imatges en 3D que reflecteix el perfil contemporani dels targarins i targarines. La idea, Retra(t)acció, documenta l'evolució de l’aspecte físic i l’estètica.

Jocs tradicionals: 125 anys del naixement de Joan Amades

La mainada tindrà el seu racó ideal a la Plaça de les Nacions sense Estat gaudint de jocs amb material reciclat i d’un ampli catàleg de jocs tradicionals recuperats amb motiu del 125è aniversari del naixement del folklorista Joan Amades.

  • imatge de control 1per1