Artesa de Segre
Artesa de Segre
Plaça Ajuntament, 3
25730 - Artesa de Segre
  • 973 400 013
  • ajuntament@artesadesegre.cat
Serra del Montsec, Artesa de Segre
Artesa de Segre és patrimoni

El municipi d'Artesa de Segre està situat als peus de la serra prepirinenca del Montsec. Un dels elements que el caracteritza és el gran nombre de nuclis de població que el formen, en total 21, comptant el nucli principal, i l'EMD de Baldomar. 

Artesa de Segre ofereix diverses rutes que descobreixen el seu extens patrimoni cultural que va des de la prehistòria fins a l’actualitat, i una gran varietat de paisatges, des dels conreus, boscos de ribera, cingles rocosos, densos boscos de muntanya, i una gran quantitat de miradors panoràmics, que us permetran copsar des de l’alçada la bellesa i espectacularitat d’aquest municipi del Segre Mitjà.

Plaça Major d'Artesa de Segre

Del nucli principal del municipi, Artesa de Segre, en destaquen el casc antic on s'hi troben l'Ajuntament, la Plaça del Ball, punt neuràlgic del mercat setmanal, els porxos de la Plaça Major o el Museu del Montsec on s'hi pot visitar l'exposició permanent centrada en la prehistòria i en peces de jaciments del municipi o de municipis propers.

La Granja, Artesa de Segre

Fora del que eren les antigues muralles s'hi troba La Granja, un edifici gran que va tenir diferents usos al llarg del temps, entre ells, com a refugi durant la Guerra Civil. També hi ha els rentadors de pedra on les dones hi feien la bugada.

Al cim del turó que corona la ciutat hi trobem 'lo Castellot' des d'on hi ha unes fantàstiques vistes i on hi havia hagut un assentament andalusí.