Fires i festes
,
2018
Dies 21 i 22 de juliol
Plaça Catalunya
Torregrossa

10a Festa del Pou Bo

Una festa popular de Torregrossa, una llegenda recuperada gràcies a l'Associació d'Amics del Pou bo de la memòria oral dels vilatans i vilatanes, del municipi del Pla d'Urgell. 

Fa molts i molts anys, quan les graneres encara es feien amb les mans, hi havia a Torregrossa un pouer tan pobre i amb tanta canalla que les jornades de treball no li arribaven per poder-los-hi donar menjar.... Així comença la llegenda del Pou Bou, que recupera els costums de la pagesia del final del segle XIX.

Programa: 

Dissabte 21 de juliol
A partir de les 18.00h  I Fira d’Artesania al carrer Sant Roc. Una trobada d'artesanes i artesans de qualitat, reservada a productes fets amb les mans, amb el cor i Km.0.
Trobada de Plaques de Cava. Davant de la Biblioteca M.M.Marçal. Com a novetat, es presentarà la Placa commemorativa del 10è Aniversari de la Festa del Pou Bo.
19.00h I Pregó d’inauguració de la Festa, a càrrec de Cremallera Teatre.
19.30h I Cercavila visual amb David l’Ogre. Espectacle d’acció on gestualitat i plasticitat us sorprendran. Vida i ambient!
20.30h I Els Minairons, personatges fantàstics, passejaran per la Fira, aportant lluminositat i encant emmig de les parades.
22.00h I Sopar a la fresca al Pou Bo i vetllada nocturna amb música i servei de bar. Entrepans de brasa, llonganissa o cansalada, beguda i postres.

Diumenge 22 de juliol
11:30h I Des de la Plaça Catalunya (davant del Magatzem Graner, Cercavila d’en Roc i la Vicenta, els nostres gegants. A càrrec dels Grallers Els Descordats. Mudats amb el vestit tradicional de pouers i
poueres, us convidem a acompanyar-nos fins al Pou Bo.
12:00h I Representació de La Llegenda del Pou Bo, a càrrec de l’alumnat de 5è i 6è de l’Escola La Bassa.
13:00h I Reconeixement als pouers i poueres d’aquests 10 anys en les modalitats d’infants i adults.
13:30h I Vermut solidari a 1 €, per celebrar el 10è aniversari de la Festa del Pou Bo. Patrocina Associació d’Amics del Pou Bo. Col.labora: Associació de Lluita Contra el cáncer.
18:00h I Als Jardins Municipals, berenar-pouada per als més petits, gentilesa del Forn Pa Ronyó, amb una porció de Pouet (brioix de farina ecològica amb xips de xocolata).
18:30h I Els Atrapa-Dracs, joc de cucanyes per a la mainada.
Al vespre, fi de festa, amb sopars a la fresca als establiments col·laboradors.

Preu: 

Entrada gratuïta

Més informació: 

  • imatge de control 1per1