AGENDA
Fires i festes
2018
Del 27 al 29 de juliol
  • Bellvís

Els Firals de Bellvís

La festa dels firals es centra en la llegenda de Cal Bufalà, una llegenda recuperada de l'any 1637. Una festa on el poble retorna al S. XVII, en la qual, la majoria de vilatans i vilatanes participaran de les representacions teatralitzades, que evocaran novament la llegenda. Segons aquesta, la família Bufalà tenia una prerrogativa reial que els permetia donar asil a totes aquelles persones que fugien de la justícia, donant-los-hi un judici just, si aquests podien arribar a tocar l'anella de la seva picaporta. 

És una de les cites culturals per excel·lència del Pla d'Urgell! Aquest any apadrinat per Meritxell Serret (en el seu nom Ferran Civit).

Programa: 

Divendres 27 de juliol
21:45h I Caminada amb torxes fins als Arcs. Allí ens rebran amb danses, espectacles de foc i ball de gegantets amb la música en directe de l'Orquestra Sons del Pla. Ens sorprendran uns generosos bandolers. Ambientació d'una taberna on es podrà sopar i beure.

Dissabte 28 de juliol
12:00h I Cercavila d'obertura d'"Els Firals de Bellvís.
12:30h I Obertura de la Fira de Productes Artesanals. Representació amb titelles de "L'Anella de Cal Bufalà" i vermut dels Firals.
19:30h I Representació amb titelles de "L'Anella de Cal Bufalà". Recital de música i poesia.
20:00h I Inauguració d'"Els Firals de Bellvís" pel Sr. Bufalà acompanyat dels Nobles de la vila i de Nobles forans acabats d'arribar. Els acròbates infantils donaran pas a l'espectaclede saltimbanquis amb jocs malabars.
22:15h I Sopar dels Nobles en què el poble els ofereix música, danses i acrobàcies. Ocupació de Bellvís per les tropes de Felip IV. Escenificació de la història de "L'Anella de Cal Bufalà". Nit de festa amb ball al pla...
00:30h I Al polígon Les Planes concert i "akampada vikinga" amb els grups la Reixa, dj Jaume Solé, Vivèrrids i dj Gómez.
A partir de les 20:30h es servirà el sopar típic d'"Els Firals".

Diumenge 29 de juliol
10:00h I Xocolatada a preu popular. 
11:30h I Missa cantada en cant gregorià per la Coral Espiga d'or, amb l'assistència dels Nobles de la vila.
12:15h I Retruc de campanes i festeig del bateig de la pubilla de Cal Bufalà. Proclamació solemne de Meritxell Serret, delegada del Govern davant la UE, com a padrina d'honor de la festa. En el seu nom vindrà Ferran Civit, diputat al Parlament de Catalunya.
19:30h I Representació amb titelles de l'"Anella de Cal Bufalà", seguit de l'espectacle de saltimbanquis amb jocs malabars...
20:30h I Recital de poesia.
21:30h I Escenificació del judici, desenllaç i fi de la història. El poble de Bellvís fa fora les tropes de Felip IV. Celebració de la retirada de les tropes amb ball al pla, les corrandes, la bolangera...

Preu: 

Entrada gratuïta

Més informació: 

Et pot interessar

Dimecres 25 de juliol, 11h
Lleida
Ball, dansa, música, Lleidaswing Jam, Associació, Londy hop, Pep Farré, Lleida, Segrià, Surtdecasa Ponent, agost, estiu, 2016
Dimecres 18 de juliol, 22:30h
Lleida
Visita guiada: Visites nocturnes a la Casa Masó
Del 12 de juliol al 15 de setembre, 21h
Girona
Del 13 al 22 de juliol
Palafrugell
Trilogia origen, Jordi Isern
Del 6 de juliol al 21 de setembre
Girona
Mercat d'estiu - L'Ampolla 2018
Tots els dissabtes de juliol i agost, de 18 a 21h
L'Ampolla
Carnaval estiu, Tossa de Mar,
Dissabte 25 d'agost, 22:30h
Tossa de Mar