AGENDA
Arts
Robert Capa en color
2018
Del 28 de setembre al 27 de gener
  • Lleida
CaixaForum Lleida

Exposició 'Robert Capa en color'

Reconegut mundialment per les seves fotografies de guerra en blanc i negre, Capa també va explorar intensament els usos del color durant més de la meitat de la seva carrera professional.

A través d’una àmplia selecció de fotografies en color, moltes inèdites fins a dates recents, aquesta exposició aprofundeix en un dels vessants més desconeguts del fotoreporter hongarès.

Sinopsi: 

Robert Capa (nascut Endre Friedmann, Hongria, 1913 – Indoxina, 1954) va començar a treballar amb color cap al 1941, quan ja tenia un prestigi notable per la fotografia en blanc i negre. Des d'aleshores, juntament amb les seves càmeres en blanc i negre, Capa va portar a sobre la càmera en color per fotografiar escenes mundanes i hedonistes, en una visió del món significativament diferent dels reportatges de guerra que havien dominat la seva carrera precoç.

Instantànies de dones a la platja, curses de cavalls, estacions d'esquí o personalitats famoses van evidenciar la reconstrucció i l'exuberància dels anys de la postguerra. Publicades llavors en revistes femenines o de viatges, la majoria d'aquestes imatges no van veure mai la llum fins a dates recents. Aquesta exposició permet descobrir com Capa es va abocar a la fotografia en color i la va integrar a la seva tasca com a fotoperiodista durant les dècades de 1940 i 1950.

Preu: 

Entrada gratuïta

Més informació: 

Et pot interessar

Del 12 de gener al 30 de juny
La Bisbal d'Empordà
Exposició 'Per uns sòls amb vida'
De l'1 al 31 de març
Torredembarra
Tragèdia al call
Diumenge 7 d'abril, 10:30h
Tàrrega
Cafè curt, curtmetratges, Cafè del Teatre, Lleida, Surtdecasa Ponent, juny
Dimecres 27 de març, 21:30h
Lleida
Los bancos regalan sandwicheras y chorizos
Divendres 29 de març, 21h
Lleida
Exposició 'Treballem per l’art: La Impremta Masó de Girona (1889-1992)',
Del 26 de gener al 29 de setembre
Girona
La pell escrita
Divendres 12 d'abril, 21h
Lleida
Exposició 'Sales gueules' d'Ato
De l'1 al 31 de març
Reus