AGENDA
Arts
Robert Capa en color
2018
Del 28 de setembre al 27 de gener
  • Lleida
CaixaForum Lleida

Exposició 'Robert Capa en color'

Reconegut mundialment per les seves fotografies de guerra en blanc i negre, Capa també va explorar intensament els usos del color durant més de la meitat de la seva carrera professional.

A través d’una àmplia selecció de fotografies en color, moltes inèdites fins a dates recents, aquesta exposició aprofundeix en un dels vessants més desconeguts del fotoreporter hongarès.

Sinopsi: 

Robert Capa (nascut Endre Friedmann, Hongria, 1913 – Indoxina, 1954) va començar a treballar amb color cap al 1941, quan ja tenia un prestigi notable per la fotografia en blanc i negre. Des d'aleshores, juntament amb les seves càmeres en blanc i negre, Capa va portar a sobre la càmera en color per fotografiar escenes mundanes i hedonistes, en una visió del món significativament diferent dels reportatges de guerra que havien dominat la seva carrera precoç.

Instantànies de dones a la platja, curses de cavalls, estacions d'esquí o personalitats famoses van evidenciar la reconstrucció i l'exuberància dels anys de la postguerra. Publicades llavors en revistes femenines o de viatges, la majoria d'aquestes imatges no van veure mai la llum fins a dates recents. Aquesta exposició permet descobrir com Capa es va abocar a la fotografia en color i la va integrar a la seva tasca com a fotoperiodista durant les dècades de 1940 i 1950.

Preu: 

Entrada gratuïta

Més informació: 

Et pot interessar

Concert de Santa Cecília
Diumenge 18 de novembre, 19h
Lleida
7 Onades, Vanesa Zaro
Del 4 al 17 de març
Girona
Cultura i salut
Del 6 al 25 de novembre
Lleida
Sònia Alins
Del 5 d'octubre al 25 de novembre
Tàrrega
Exposició ‘NaturDans’ de Pep Aguado
Del 16 de novembre al 8 de desembre
Reus
Paleontologia
Del 19 de setembre al 27 de gener
Lleida
Ball, dansa, música, Lleidaswing Jam, Associació, Londy hop, Pep Farré, Lleida, Segrià, Surtdecasa Ponent, agost, estiu, 2016
Dimecres 21 novembre, 22:30h
Lleida