AGENDA
Arts
Robert Capa en color
2018
Del 28 de setembre al 27 de gener
  • Lleida
CaixaForum Lleida

Exposició 'Robert Capa en color'

Reconegut mundialment per les seves fotografies de guerra en blanc i negre, Capa també va explorar intensament els usos del color durant més de la meitat de la seva carrera professional.

A través d’una àmplia selecció de fotografies en color, moltes inèdites fins a dates recents, aquesta exposició aprofundeix en un dels vessants més desconeguts del fotoreporter hongarès.

Sinopsi: 

Robert Capa (nascut Endre Friedmann, Hongria, 1913 – Indoxina, 1954) va començar a treballar amb color cap al 1941, quan ja tenia un prestigi notable per la fotografia en blanc i negre. Des d'aleshores, juntament amb les seves càmeres en blanc i negre, Capa va portar a sobre la càmera en color per fotografiar escenes mundanes i hedonistes, en una visió del món significativament diferent dels reportatges de guerra que havien dominat la seva carrera precoç.

Instantànies de dones a la platja, curses de cavalls, estacions d'esquí o personalitats famoses van evidenciar la reconstrucció i l'exuberància dels anys de la postguerra. Publicades llavors en revistes femenines o de viatges, la majoria d'aquestes imatges no van veure mai la llum fins a dates recents. Aquesta exposició permet descobrir com Capa es va abocar a la fotografia en color i la va integrar a la seva tasca com a fotoperiodista durant les dècades de 1940 i 1950.

Preu: 

Entrada gratuïta

Més informació: 

Et pot interessar

Tragèdia al call
Diumenge 7 de juliol, 10:30h
Tàrrega
Cafè curt, curtmetratges, Cafè del Teatre, Lleida, Surtdecasa Ponent, juny
Dimecres 26 de juny, 21:30h
Lleida
Expo #MOONotematica - La Galera 2019
Del 28 de juny al 28 de juliol
La Galera
Exposició del 27è Premi Telax a la Galeria Antoni Pinyol de Reus, 2019
Del 22 de juny al 20 de juliol
Reus
Edith Schaar
Del 8 de juny al 30 d'agost
Lleida
Exposició 'Boira' d'Andrea Lería
Del 9 de maig al 30 de juny
Tarragona
Damaris
Dissabte 19 d'octubre, 18h
Lleida
Exposició 'El llenguatge de les emocions. Imatges que parlen' d'Anna Pla
Del 6 al 28 de juny
Tàrrega