AGENDA
Arts
Robert Capa en color
2018
Del 28 de setembre al 27 de gener
  • Lleida
CaixaForum Lleida

Exposició 'Robert Capa en color'

Reconegut mundialment per les seves fotografies de guerra en blanc i negre, Capa també va explorar intensament els usos del color durant més de la meitat de la seva carrera professional.

A través d’una àmplia selecció de fotografies en color, moltes inèdites fins a dates recents, aquesta exposició aprofundeix en un dels vessants més desconeguts del fotoreporter hongarès.

Sinopsi: 

Robert Capa (nascut Endre Friedmann, Hongria, 1913 – Indoxina, 1954) va començar a treballar amb color cap al 1941, quan ja tenia un prestigi notable per la fotografia en blanc i negre. Des d'aleshores, juntament amb les seves càmeres en blanc i negre, Capa va portar a sobre la càmera en color per fotografiar escenes mundanes i hedonistes, en una visió del món significativament diferent dels reportatges de guerra que havien dominat la seva carrera precoç.

Instantànies de dones a la platja, curses de cavalls, estacions d'esquí o personalitats famoses van evidenciar la reconstrucció i l'exuberància dels anys de la postguerra. Publicades llavors en revistes femenines o de viatges, la majoria d'aquestes imatges no van veure mai la llum fins a dates recents. Aquesta exposició permet descobrir com Capa es va abocar a la fotografia en color i la va integrar a la seva tasca com a fotoperiodista durant les dècades de 1940 i 1950.

Preu: 

Entrada gratuïta

Més informació: 

Et pot interessar

Hannah dels tres països
Dissabte 19 de gener, 18h
Lleida
III JazzConcabella
Del 19 de gener al 23 de març
Els Plans de Sió
Ruscalleda
Dissabte 19 de gener, 19h
Les Borges Blanques
Exposició ‘Miquel Falgàs: La Peribilitat del Nom’
Del 12 de gener al 12 de febrer
Reus
Orozco
Diumenge 31 de març, 19h
Lleida
El hilo invisible
Dimecres 16 de gener, 10:30h
Lleida