AGENDA
Espectacles
 El Llac dels Cignes
2019
Dimarts 15 de gener, 21h
  • Lleida
Teatre de la Llotja

Ballet 'El Llac dels Cignes'

Russian Classical Ballet, la prestigiosa companyia de Moscou, dirigida per la famosa ballarina Evgeniya Bespalova, torna a Espanya per presentar una nova producció de l'obra-mestra del ballet clàssic - LLAC DELS CIGNES, una narrativa d'amor, traïció i triomf del bé sobre el mal.

Sinopsi: 

Ple de romanticisme i bellesa, el ballet LLAC DELS CIGNES és considerat el més espectacular del repertori de la dansa clàssica. La coreografia del ballet LLAC DELS CIGNES requereix gran destresa i elevada capacitat tècnica en la interpretació dels personatges per part dels ballarins. La duplicitat de caràcter present en la puresa de la figura del Cigne Blanc i per la intriga del Cigne Negre, exigeixen un elevat grau de dramatisme i virtuositat en la interpretació de la Ballarina Principal, especialment en els dos Grand Pas de Deux, interpretats en els actes 2 i 3 d'aquesta obra. Un altre moment de clímax és l'enlluernadora Dansa dels Petits Cignes.

El prestigi i la notorietat intemporal aconseguits per l'obra són motivats per la música inspirada de Pyotr Txaikovski, però també per la coreografia inventiva i expressiva de Marius Petipa que, relacionant el cos humà amb els moviments d'un cigne, revela la seva genialitat, el seu potencial coreogràfic i creativitat artística. Un tema de pura poesia romàntica, on el bé triomfa sobre el mal.
Pyotr Tchaikovsky va compondre aquesta obra-mestra de manera transcendental; la Suite Op.20 va perpetuar l'obra del compositor rus. L'èxit de les composicions de Tchaikovsky resulta de la seva capacitat d'expressar sentiments a través del llenguatge musical, creant melodies intenses i emotives.

Russian Classical Ballet estrena una nova producció clàssica amb elements escenogràfics d'un realisme increïble, creats en el famós atelier de Sant Petersburg, on es produeixen els escenaris per al Teatre Bolshoi, Teatre Mariinsky, Òpera de Paris o Teatre La Scala. Figurins enlluernadores, accessoris manufacturats amb detalls sumptuosos i, amb un conjunt de melodies encantadores que componen aquesta gran obra del ballet clàssic. Un repartiment de solistes i artistes irreprensible, liderat per dos Estrelles de Dansa Internacional.

Preu: 

30€ preu grup | 36€ preu amic | 42€ preu general

Més informació: 

Et pot interessar

Palmadotze
Divendres 5 de juliol, 19h
Santa Margarida i els Monjos
Teatre 'Andare' de la Companyia Impàs
Dijous 4 de juliol, 20h
Girona
Cicle d'arts de carrer, Públic, Tàrrega, 2019
Del 15 de juny al 6 de juliol
Tàrrega
Dansàneu 2019
Del 25 al 30 de juny
Espot, Isil, son, Sorpe, València d'Àneu
Programació d'estiu del Centres Cívics de Girona, 2019
Del 3 al 17 de juliol
Girona
Cafè curt, curtmetratges, Cafè del Teatre, Lleida, Surtdecasa Ponent, juny
Dimecres 26 de juny, 21:30h
Lleida
Nits de Clàssica a Girona, 2019
Del 26 de juny al 30 de juliol
Girona
Festival del Centre de dansa Neus Rodés - Tortosa 2019
Dissabte 22 de juny, 21h
Tortosa