AGENDA
Espectacles
 El Llac dels Cignes
2019
Dimarts 15 de gener, 21h
  • Lleida
Teatre de la Llotja

Ballet 'El Llac dels Cignes'

Russian Classical Ballet, la prestigiosa companyia de Moscou, dirigida per la famosa ballarina Evgeniya Bespalova, torna a Espanya per presentar una nova producció de l'obra-mestra del ballet clàssic - LLAC DELS CIGNES, una narrativa d'amor, traïció i triomf del bé sobre el mal.

Sinopsi: 

Ple de romanticisme i bellesa, el ballet LLAC DELS CIGNES és considerat el més espectacular del repertori de la dansa clàssica. La coreografia del ballet LLAC DELS CIGNES requereix gran destresa i elevada capacitat tècnica en la interpretació dels personatges per part dels ballarins. La duplicitat de caràcter present en la puresa de la figura del Cigne Blanc i per la intriga del Cigne Negre, exigeixen un elevat grau de dramatisme i virtuositat en la interpretació de la Ballarina Principal, especialment en els dos Grand Pas de Deux, interpretats en els actes 2 i 3 d'aquesta obra. Un altre moment de clímax és l'enlluernadora Dansa dels Petits Cignes.

El prestigi i la notorietat intemporal aconseguits per l'obra són motivats per la música inspirada de Pyotr Txaikovski, però també per la coreografia inventiva i expressiva de Marius Petipa que, relacionant el cos humà amb els moviments d'un cigne, revela la seva genialitat, el seu potencial coreogràfic i creativitat artística. Un tema de pura poesia romàntica, on el bé triomfa sobre el mal.
Pyotr Tchaikovsky va compondre aquesta obra-mestra de manera transcendental; la Suite Op.20 va perpetuar l'obra del compositor rus. L'èxit de les composicions de Tchaikovsky resulta de la seva capacitat d'expressar sentiments a través del llenguatge musical, creant melodies intenses i emotives.

Russian Classical Ballet estrena una nova producció clàssica amb elements escenogràfics d'un realisme increïble, creats en el famós atelier de Sant Petersburg, on es produeixen els escenaris per al Teatre Bolshoi, Teatre Mariinsky, Òpera de Paris o Teatre La Scala. Figurins enlluernadores, accessoris manufacturats amb detalls sumptuosos i, amb un conjunt de melodies encantadores que componen aquesta gran obra del ballet clàssic. Un repartiment de solistes i artistes irreprensible, liderat per dos Estrelles de Dansa Internacional.

Preu: 

30€ preu grup | 36€ preu amic | 42€ preu general

Més informació: 

Et pot interessar

Explica Dansa
Dissabte 16 de febrer, 18h
Lleida
Sin-con-tacto
Diumenge 27 de gener, 19h
La Bisbal d'Empordà
Divendres 15 de febrer, 20:30h
Palamós
Ella Littwitz
Del 2 de febrer al 19 de maig
Lleida
La bella dorment
Dissabte 13 d'abril, 20:30h
Lleida
Espectacle ‘Blink Flash Duncan’ a càrrec de la companyia Blink Flash
Diumenge 10 de febrer, 11:30h
Alcover
Educadors socials
Dijous 24 de gener, 19h
Lleida
Garrotxinàrius, grup occità, Castanha e Vinovèl, 2019
Dissabte 2 de febrer, 16h
Olot