Arts
,
2021
Del 7 d'abril al 16 de maig
Mercat del Pla
Lleida

Exposició 'Feminista havies de ser'

Exposició 'Feminista havies de ser', una mostra que reivindica, d'una manera diferent i creativa, el feminisme. La comissària Natza Farré hi proposa un recorregut per alguns dels molts motius que justifiquen la seva necessitat com a moviment d'alliberament de les dones per a transformar la societat i assolir la igualtat de gènere.

La mostra reflecteix la situació de discriminació sistemàtica de més de la meitat de la població mundial, el camí feixuc que cada dia han de suportar totes les dones només pel fet de ser-ho.

El relat expositiu mostra com el masclisme embolcalla i condiciona la societat, i porta a la invisibilització de les dones per a situar-les en un segon terme en molts àmbits. De fet, el masclisme està tan arrelat socialment que sovint passa desapercebut. Ha passat a formar part de la nostra cultura.

Els infants del segle XXI no creixen lliures d'estereotips de gènere. Els jocs en la infància esdevenen un gran vehicle de socialització en una societat patriarcal. L'urbanisme i l'espai públic també es converteixen en un lloc per a observar la diferència i la desigualtat.La violència contra les dones evidencia uns fonaments estructurals que han de caure per a poder avançar.

En definitiva, una mirada al món que ens envolta ens descobreix que les reivindicacions són justes i absolutament necessàries. Encara.

Horari: 

De dimarts a divendres: de 17 a 20h
Dissabtes: d'11 a 14h i de 17 a 20h
Diumenges i festius: d'11 a 14h

Visites guiades per a grups: de dimarts a divendres, d'11 a 14h
Cal fer reserva prèvia al correu nomonlleida@gmail.com o trucant al 684 393 935

Comissariada per: 

Natza Farré

Preu: 

Entrada gratuïta

  • imatge de control 1per1