Parc Astronòmic del Montsec
Parc Astronòmic del Montsec
Camí del Coll d'Ares, s/n
25691 - Àger
  • 973 053 022
  • info@parcastronomic.cat
Parc Astronòmic del Montsec
El cel en estat pur

El Parc Astronòmic del Montsec compta amb visites generals i amb visites familiars, tant nocturnes com diürnes, per apropar l’astronomia a tothom. A les visites, les persones visitants descobriran el planetari l’Ull del Montsec, el Parc de Telescopis i l’exposició permanent a la Sala de l’Univers i Sala Starlight.

Horaris

Dimarts: de 18 a 00:30h
De dimecres a diumenge: d’11 a 14h i de 18 a 00:30h
Dilluns tancat.

Més informació

En una localització extraordinària, al municipi d’Àger, es troba el Parc Astronòmic del Montsec, en el que es considera el millor indret per observar el cel a Catalunya. L’Astronòmic, inaugurat el 16 de gener del 2009, és una iniciativa del Govern de Catalunya per aprofitar les aptituds i potencialitats de la zona del Montsec per a la realització de recerca, formació i divulgació de la ciència, concretament de l’astronomia. La baixa pluviometria de la zona, la poca contaminació lumínica al seu voltant i l’alçada, converteixen la Serra del Montsec, a la comarca de la Noguera, en el lloc idoni per a la instal·lació d’un centre de referència mundial en matèria d’astronomia. El parc apropa la ciència a la ciutadania per donar a conèixer l’espectacularitat d’un cel nocturn d’insòlites característiques que permet descobrir els secrets de l’univers a qui el visiti.

Per aquest motiu, és considerat l’equipament d’astronomia més important de Catalunya, un gran multiespai lúdic i un referent en la docència i la divulgació de l’astronomia i les ciències de l’espai. En aquesta línia, ofereix un ampli ventall de propostes diürnes i nocturnes en plena natura per a escoles, universitats, famílies, aficionats, etc.