Parc Astronòmic del Montsec
Parc Astronòmic del Montsec
Camí del Coll d'Ares, s/n
25691 - Àger
  • 973 053 022
  • info@parcastronomic.cat
Parc Astronòmic del Montsec
El cel en estat pur

El Parc Astronòmic del Montsec compta amb visites generals i amb visites familiars, tant nocturnes com diürnes, per apropar l’astronomia a tothom. A les visites, les persones visitants descobriran el planetari l’Ull del Montsec, el Parc de Telescopis i l’exposició permanent a la Sala de l’Univers i Sala Starlight.

Més informació

En una localització extraordinària, al municipi d’Àger, es troba el Parc Astronòmic del Montsec, en el que es considera el millor indret per observar el cel a Catalunya. L’Astronòmic, inaugurat el 16 de gener del 2009, és una iniciativa del Govern de Catalunya per aprofitar les aptituds i potencialitats de la zona del Montsec per a la realització de recerca, formació i divulgació de la ciència, concretament de l’astronomia. La baixa pluviometria de la zona, la poca contaminació lumínica al seu voltant i l’alçada, converteixen la Serra del Montsec, a la comarca de la Noguera, en el lloc idoni per a la instal·lació d’un centre de referència mundial en matèria d’astronomia. El parc apropa la ciència a la ciutadania per donar a conèixer l’espectacularitat d’un cel nocturn d’insòlites característiques que permet descobrir els secrets de l’univers a qui el visiti.

Per aquest motiu, és considerat l’equipament d’astronomia més important de Catalunya, un gran multiespai lúdic i un referent en la docència i la divulgació de l’astronomia i les ciències de l’espai. En aquesta línia, ofereix un ampli ventall de propostes diürnes i nocturnes en plena natura per a escoles, universitats, famílies, aficionats, etc.

Horaris

Dimarts: de 18 a 00:30h
De dimecres a diumenge: d’11 a 14h i de 18 a 00:30h
Dilluns tancat.