Activa't
,
2022

Debat 'Francesc Tosquelles o el dret a desbarrar'

En el marc de l'exposició de Mireia Sallarès 'Tenir una història, tenir una responsabilitat', taula de debat 'Francesc Tosquelles o el dret a desbarrar', que comptarà amb la participació de la mateixa autora, amb Modest Corbella, psicòleg i deixeble de Francesc Tosquelles; i Pau Moragas, responsable de producció de L'Olivera.

El terme desbarrar, en francès déconner, és present en textos i documentals de i sobre Francesc Tosquelles. Joana Masó, comissària de l'exposició i autora de l'assaig “Tosquelles. Curar les institucions”,  en parla, fins i tot, com una tècnica terapèutica. En català i en castellà és un terme molt expressiu i a les terres de Ponent encara s'utilitza molt. 

En aquesta taula de debat es presentarà la tasca en l'àmbit de l'agricultura social que des de fa temps du a terme la Cooperativa L'Olivera (El Projecte - L'Olivera), vinculant la seva trajectòria a la visió de Tosquelles sobre el treball com a teràpia. A banda, també es presentarà la iniciativa de la Fundació L'Olivera, que entre els anys 2010 i 2020 va col·laborar amb l'Association Saint-Camille, d'inclusió social de persones amb malaltia mental a Benín (Àfrica), i que a Catalunya rep el suport també de l'Associació Aïma.

 

Preu: 

Gratuït, amb aforament limitat. 

Inscripcions: 

Cal fer inscripció prèvia aquí (enllaç)

Organitza: 

Centre d'Art la Panera

Més informació: 

  • imatge de control 1per1