Arts
,
2022

Exposició 'Avui toca el Prado'

Exposició 'Avui toca el Prado', una iniciativa accessible a persones amb discapacitat visual, que mostra sis imatges en relleu de sis obres del Prado, a les quals, a Lleida, s’afegeix una altra obra dels fons del museu lleidatà.

Les obres del Museo del Prado abracen diferents gèneres i estils artístics, i pretenen reflectir la riquesa de les seves col·leccions. La selecció inclou dos retrats, 'El Caballero de la mano en el pecho', del Greco, i 'La Gioconda', del taller de Leonardo da Vinci; una natura morta, 'Bodegón con alcachofas, flores y recipientes de vidrio', de Van der Hamen; una pintura religiosa, 'Noli me tangere', de Correggio; una composició mitològica, 'La fragua de Vulcano', de Velázquez; i una escena de gènere, 'El quitasol', de Goya. Com a valor afegit, les tres primeres obres citades estan reproduïdes a mida real.

La mostra de Lleida inclou una reproducció d’un fragment de les 'Pintures murals de la Pia Almoina', que decoraven la paret del refectori de la Pia Almoina, situat a l’ala nord del claustre de la Seu Vella de Lleida. Actualment, les pintures estan dividides en diversos panells, alguns dels quals exposats de forma permanent al museu.

Horari: 

Fins al 30 de setembre
De dimarts a dissabtes: de 10 a 14h i de 17 a 19h
Diumenges i festius: de 10 a 14h

A partir de l'1 d’octubre
De dimarts a dissabtes: de 10 a 14h i de 16 a 18h
Diumenges i festius: de 10 a 14h

Organitza: 

Museu de Lleida, Museo del Prado i Fundació AXA

Col·labora: 

ONCE

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1