Arts
,
2022

Exposició 'Cartells de la vida moderna. Els Orígens de l'Art Publicitari'

Exposició 'Cartells de la vida moderna. Els Orígens de l'Art Publicitari', una mostra que proposa redescobrir els orígens del cartell artístic modern, com a reclam publicitari i com a obra d'art.

A partir del fons de cartells del Museu Nacional d'Art de Catalunya –MNAC–, en el qual figuren les col·leccions Plandiura (1903) i Riquer (1921), s'exhibirà una recopilació curosa i inèdita d'obres que representa l'art del cartellisme durant el període modernista. Completen la mostra algunes peces prestades pel Museo de Bellas Artes de Bilbao, el Museu Frederic Marès o la Col·lecció Marc Martí, entre d'altres.

Aquesta proposta és un acostament transversal a l'època daurada del cartellisme. A la mostra, s'aprecia l'interès tècnic de la litografia de color als cartells exposats o la renovació estètica que va aportar l'estampa japonesa. També aspectes conceptuals, com ara el paper de la dona com a motiu d'atracció publicitària i els canvis produïts des de la industrialització fins a l'aparició de noves aficions.

En conjunt, l'exposició desplega el reclam de la vida moderna europea el 1900, representada per les modes i les pràctiques d'una societat emmarcada en el presagi de l'avantguarda artística.

Una ocasió única per veure cartells inèdits de Steinlen, Alphonse-Marie Mucha, Adolf Hohenstein i Ramon Casas, entre altres artistes.

Horari: 

De dilluns a divendres: de 10 a 14h i de 17 a 20h
Dissabtes: d'11 a 14h i de 17 a 20h
Diumenges i festius: d'11 a 14h

Preu: 

Entrada gratuïta, amb aforament limitat.

Inscripcions: 

Cal fer reserva prèvia aquí (enllaç)

Organitza: 

Fundació ”la Caixa” i Museu Nacional d'Art de Catalunya

Més informació: 

  • imatge de control 1per1