Arts
,
2022

Exposició 'Infermeres en la memòria'

Coincidint amb els actes de celebració del Centenari del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida (COILL, 1921 – 2021), exposició itinerant 'Infermeres en la memòria. La força invisible d'una professió', que examina la història de les infermeres i de la Infermeria des de principis del segle XIV fins a la creació de la diplomatura universitària, l'any 1977.

A partir d'un discurs elaborat per conduir el visitant, diferents panells basats en un ampli fons documental  i iconogràfic, guien el recorregut cronològic de la mostra, amb especial atenció als territoris de llengua catalana i a la història de les infermeres de les Terres de Lleida.

L'exposició recull el patrimoni històric, tant material com immaterial, de la Infermeria i es completa amb objectes que han format part de la pràctica professional de matrones, practicants, ATS i infermeres, així com diverses indumentàries utilitzades en diferents èpoques i àmbits de cura.

Horari: 

De dilluns a dissabte: de 10 a 14h i de 17:30 a 20:30h
Diumenges i 6 de gener: de 10 a 14h
Dies 25 i 26 de desembre i 1 de gener: tancat

Inauguració: 

Dilluns 12 de desembre, a les 12h
S'oferirà una visita guiada als i les assistents.

Comissariada per: 

Glòria Gallego i Carme Torres

Preu: 

Entrada lliure i gratuïta.

Organitza: 

Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) i Associació FEBE d'investigadores, investigadors i docents d'Història d'Infermeria en llengua catalana

Col·labora: 

Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC), Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida (FIF-UdL) i Institut d'Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1