Arts
,
2022

Exposició 'Tenir una història, tenir una responsabilitat'

Exposició 'Tenir una història, tenir una responsabilitat', una mostra que fa dialogar dos projectes de Mireia Sallarès, a través de la noció d'història potencial i de les formes de responsabilitat que s'hi troben implicades.

Tal com proposa la investigadora de la fotografia i escriptora Ariella Aïsha Azoulay, la història potencial és un exercici per desaprendre la Història tal com ens ha estat transmesa, esborrant aquelles experiències que s'hi han resistit: aquelles que van passar, però que ni tan sols hem pogut oblidar perquè no ens han deixat saber que existien.

Per poder-ho fer, no només cal que ens neguem a acceptar tant els fets com els relats que s’han fabricat com a irreversibles i fer entrar allò que ha quedat fora, sinó que ens comprometem amb un altre relat i desitgem narrar-lo. És per això que les persones que es comprometen amb la història potencial sovint no són especialistes del passat del qual parlen. Són aquelles que volen implicar la seva vivència amb allò que narren i amb el nostre present.

Horari: 

De dimarts a dissabte: de 10 a 14h i de 17 a 19h
Diumenges i festius: d'11 a 14h
Dilluns tancat

Inauguració: 

Dissabte 5 de març, 12h

Comissariada per: 

Joana Masó

Organitza: 

Centre d'Art la Panera

Més informació: 

  • imatge de control 1per1