Fires i festes
,
2022
Dissabte 19 de febrer
Diversos espais
Torà

Festa del Brut i la Bruta

33a edició de la Festa del Brut i la Bruta, o la Llordera de Torà, que torna després d'un any sense poder-la celebrar amb el seu format habitual, a causa de la Covid-19. Enguany, i amb la pandèmia més controlada, tornarà amb molta força a obrir la temporada de carnavals!

Sinopsi: 

La Festa del Brut i la Bruta és una festa tradicional de Torà, actualment associada al Carnaval, que se celebra el cap de la setmana abans de Carnaval, conferint així el tret de sortida d'aquests. Té el seu origen en l'antiga festa de la Llordera, una celebració popular de Torà, que es duia a terme el Dijous Gras, anomenat també Llarder o Llorder.

Aquesta antiga celebració està documentada, almenys, des de mitjans del segle XVIII. La festa manté els fets més característics del seu origen, fent que la tradició i la cultura hi siguin els trets més destacats.

Al llarg dels anys, a part dels aspectes més tradicionals de la Festa, s'han anat incorporant altres actes, pensats per a totes edats i públics, remarcant com a principals la rua i el pregó de dissabte tarda, així com també la Nit de disfresses.

Programa: 

Tot el matí: Concurs de Balcons
11:45h | Carrer Convent: Carnaval Infantil i Vermut Popular
17:30h | Plaça del Vall: Pregó de Carnaval + Mostra de balls
Tot seguit | Plaça del Vall: Inici de la Rua de Carnestoltes
Tot seguit | Plaça del Vall: Botifarrada i Bingo Brut
23:30h | Pavelló Poliesportiu: Nit de Disfresses amb Banda Neon i David Beatz

> Consulta'l aquí (enllaç)

Organitza: 

Associació Cultural del Brut i la Bruta