Fonollosa
Fonollosa
c/ de l'Església, s/n
08259 - Fonollosa
  • 938 366 005
  • info@fonollosa.cat
L'Alzina del Querol
L'Alzina del Querol

L’alzina centenària del mas Querol se situa en un petit altiplà, davant del Mas Querol, al poble de Fonollosa. La seva espectacular simetria i la seva bellesa global la converteixen en una de les alzines més belles de la comarca del Bages.

Fou declarada arbre monumental de Catalunya el 19 d’abril de 1991 pel Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya. L'any 2008 es van realitzar obres d'adequació de l'entorn gràcies a l'Ajuntament de Fonollosa, establint una gran esplanada a tot volt. L'actuació va permetre convertir l'espai en un lloc de descans i de mirador de les fantàstiques vistes sobre el poble de Fonollosa i la Serra de Castelltallat. Des del 2007, l'Associació Cultural i Recreativa de Fonollosa hi organitza les Vesprades sota l'Alzina, un certamen cultural que porta músics i artistes catalans durant els mesos d'estiu, i que acosta a l'Alzina nombroses persones de la Catalunya Central i d'arreu del país.

> Més informació aquí

Les Torres de Fals
Les Torres de Fals

Al vessant dret de la riera de Fonollosa, en un lloc estratègic al llarg de l’antic camí ral que menava de Barcelona a Cardona, trobem un testimoni de l'antic territori fronterer: el conjunt monumental format per les torres de l’antic castell de Fals, l’església de Sant Vicenç de Fals, la seva rectoria i el cementiri. Les primeres notícies del conjunt daten del 995, quan en ple procés de repoblació de les terres de frontera, l’actual territori del Bages quedà definit per un gran conjunt de fortificacions a les seves zones més elevades que defensaven els nous territoris conquerits. Sota els dominis dels Vescomtes de Cardona, aquests posaven homes de confiança al capdavant dels castells, els castlans. El cavaller Bonfill de Fals és el primer del qual en tenim referència pel castell de Fals, l’any 1018.

> Més informació aquí

Casals Culturals
Casals Culturals

El municipi de Fonollosa té 4 entitats de població: Camps, Canet de Fals, Fals i Fonollosa. Cadascuna d'elles disposa de Locals Socials i Casals Culturals (a la foto, el de Fals) autèntics centres neuràlgics de la vida social dels seus habitants.

Piscines Municipals
Piscines Municipals

Ubicades a Canet de Fals, es van remodelar l’any 2018 i disposen de piscina d’adults i piscina infantil.

Les instal·lacions també inclouen camp de futbol, pista de tennis, vòlei platja i pista de petanca. Tanmateix s’organitzen activitats dirigides gratuïtes durant l’estiu.

> Més informació aquí