Fires i festes
,
2022
Diumenge 25 de setembre, 18h
Turó de la Seu Vella
Lleida

Noces Reials de Ramon Berenguer IV i Peronella d’Aragó

En el marc de la programació de l'Obert Centre Històric, nova edició de la recreació de les Noces Reials de Ramon Berenguer IV i Peronella d'Aragó.

En aquesta edició a més a més de les escenes d'altres anys, com els capítols matrimonials, el lliurament de Peronella a Agnès de Poitiers, la cerimònia de casament i els homenatges, s'afegeix el pacte d'Alagó, una nova escena que es desenvoluparan al claustre de la Seu Vella.

Sinopsi: 

L'agost de 1150 tingué lloc a Lleida un fet singular que va tenir una gran transcendència històrica: l'enllaç matrimonial entre el comte Ramon Berenguer IV i la princesa Peronella d'Aragó.

Un enllaç que no només confirmava la voluntat política expressada a Barbastre l'any 1137 d'unió del Casal de Barcelona i el Regne d'Aragó, sinó que marcava un abans i un després, es tancava un període convuls d'inestabilitat política i enfrontaments entre els diversos poders feudals i mu-sulmans que actuaven en aquest sector i s'endegava un nou projecte polític amb el naixement de la Corona d'Aragó.

Programa: 

Organitza: 

Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida

  • imatge de control 1per1