Fires i festes
,
2023
Dies 26 i 27 d'agost
Diversos espais
Artesa de Segre

579a Fira de Sant Bartomeu d'Artesa de Segre

579a edició de la Fira de Sant Bartomeu, un cap de setmana per gaudir d'artesania, gastronomia de proximitat i música en directe. La nova edició, que enguany torna amb un format més auster, oferirà sopars amb tastos de productes locals i el tradicional mercat de fira de diumenge.

Horari: 

Dissabte 26 d'agost:
De 18h fins a tancar

Diumenge 27 d'agost:
De 10 a 14h i de 18h fins a tancar

Sinopsi: 

La tradicional Fira de Sant Bartomeu es remunta l'any 1443 quan el Rei Alfons IV, el Magnànim, va concedir el privilegi de celebració de la Fira de Sant Bartomeu l'últim cap de setmana d'agost. Als seus inicis la Fira girava entorn de productes de conreu com al cànem, els melons i les síndries, el vi o també l'intercanvi dels animals de pota rodona i de pota forcada, entre altres. 

En el transcurs del temps la mecanització en el conreu i la febre mercantil, van provocar que l'últim mig segle aquesta hagi hagut de readaptar-se substituint el bestiar per exposicions de maquinària agrícola, expositors dels comerços de la zona, però sense deixar de reivindicar en certa manera treballs artesanals que han intentat perdurar dins la modernitat, tot oferint uns productes artesanals de proximitat.

Programa: 

Consulta'l aquí (enllaç)

Organitza: 

Ajuntament d'Artesa de Segre

  • imatge de control 1per1