Arts
,
2023

Exposició 'La terribilitat de la carn'

Exposició 'La terribilitat de la carn', una mostra on l'artista Marc Herrero trasllada la iconografia del 'Judici final' de Miquel Àngel al nostre món contemporani, i la reinterpreta en relació amb la situació actual de col·lapse ecològic.

En la seua investigació visual, basada en el dibuix amb grafit i retoladors, la doctrina bíblica apocalíptica queda substituïda per una cosmologia biocentrada. Agrupades en àmbits temàtics, les imatges d'Herrero reformulen la filosofia religiosa animal, les pràctiques de taxidèrmia, les dinàmiques de productivitat, els fenòmens de les mutacions i el desig humà de dominar el món.

'La terribilitat de la carn' vincula el clima cultural del segle XVI amb els desenvolupaments tecnocientífics del segle XXI a través d'una exploració plàstica que hibrida carn humana i no humana.

Cossos mòrbids, quimèrics i monstruosos formen part del bestiari de l'artista i docent Marc Herrero (Barcelona, 1977), el qual s'inspira en la història de l'art, la tradició iconogràfica del cristianisme, la teoria psicoanalítica, la cultura cinematogràfica, la ciència-ficció, l'estudi anatòmic del cos humà i animal, i la il·lustració naturalista.

Comissariada per: 

Christian Alonso

Preu: 

Entrada lliure

Organitza: 

Centre d'Art la Panera

Més informació: 

  • imatge de control 1per1