Arts
,
2023
Del 10 de novembre al 24 de març (2024)
Arxiu Comarcal de l'Urgell i Museu Tàrrega Urgell
Tàrrega

Exposició 'Trobades i paisatges. El pintor Joan Vila-Puig a Tàrrega (1934-1936)'

Exposició 'Trobades i paisatges. El pintor Joan Vila-Puig a Tàrrega (1934-1936)', una mostra que posa de relleu la important relació artística del pintor Joan Vila-Puig (1890 - 1963) amb la ciutat de Tàrrega, les comarques de l'Urgell i la Segarra, i la vall del Corb. Com a pintor de paisatges va desenvolupar la seva pràctica professional en diversos indrets de Catalunya on feia estades reiterades.

L'arxiu del pintor que conserva la família revela una important documentació que testimonia un perllongat intercanvi: correspondència i fotografies que documenten estades i relacions amb persones rellevants de la vida cultural de Tàrrega com Ramon Novell.

Les exposicions del centenari del pintor Jaume Minguell també han ajudat a descobrir la relació de mestratge entre el jove pintor i Vila-Puig, també extensible a altres artistes de la ciutat com Jaume Balcells o Miquel Martí Florensa.

D'altra banda, una de les residències de recerca de l'Arxiu Comarcal de l'Urgell ha permès al net del pintor investigar el gran nombre de documents que detallen aquesta fèrtil relació.

Inauguració: 

 

Divendres 10 de novembre, a les 18h
L'esdeveniment començarà a l'Arxiu Comarcal de l'Urgell, amb la premsa escrita de l'època que fa referència a l'autor i la seva obra.
Seguidament, inauguració de la selecció de pintures amb paisatges de Tàrrega, l'Urgell i la Vall del Corb al segon pis del Museu Tàrrega Urgell.

Programa: 

Arxiu Comarcal de l'Urgell: del 10 de novembre al 21 de gener (2024)
Museu Tàrrega Urgell: del 10 de novembre al 24 de març (2024)

Organitza: 

Arxiu Comarcal de l'Urgell i Museu Tàrrega Urgell

  • imatge de control 1per1