AGENDA
Fires i festes
2015
Del 13 al 15 de febrer
  • Agramunt
Diversos espais

Carnaval d'Agramunt

DIVENDRES 13

Durant el matí, Carnaval infantil. El Rei Carnestoltes i la seva cort de dòminos recollirà els nens als centres escolars i faran una RUA pels carrers de la vila. Un cop arribats al pavelló firal hi haurà una xocolatada per tots els nens i espectacle infantil amb el  grup d’animació La Cremallera.

A les 21h del vespre es farà el pregó oficial que donarà el tret de sortida als actes del cap de setmana. El pregó anirà a càrrec del Rei Carnestoltes i es farà al pavelló firal. 
Seguidament, estrena de la pel·lícula 'Hollymunt Movie'.

A partir de les 22h de la Nit, Sopar Popular i Concurs de Disfresses Casolanes al pavelló firal. Totes les persones que hi vulguin participar ho poden fer en tres categories: individual, grup (mínim de 5 persones), i parella. Les inscripcions es faran el  mateix a partir de les 22h al pavelló. Tots els participants hauran de mostrar i desfilar davant del jurat que puntuarà el concurs. La temàtica de les disfresses es completament lliure.

Premis:

  • Premi individual: 50€
  • Premi parella: 100€
  • Premi grup (mínim 5): 150€

Desprès de sopar, nit de marxa amb el grup de versions LA LOCA HISTÈRIA, i dj fins que el cos aguanti al pavelló firal. Entrada gratuïta.

 

DISSABTE 14

Durant tot el matí, Concurs d’Establiments i Carrers. El Grup Escènic Agramuntí exercirà de jurat i farà les valoracions dels establiments participants al concurs.

A més, a diferents punts de la vila i durant tot el matí la companyia de teatre Teatredetics  vendrà els tradicionals Cagarros (www.locagarro.com)

A les 18h concentració de carrosses i comparses a la plaça Fondandana. A la plaça Fondandana hi haurà un photocall on tothom que vulgui es podrà fer una sessió fotogràfica amb el Rei Carnestoltes i la Xurripampi.

 A les 19h es donarà el tret de sortida a la Rua del Carnaval 2015.

A partir de les 00.00h al pavelló firal, ball amb l’orquestra Anònima. A la mitja part, al voltant de les 02h es farà l’entrega de premis de tots els concursos.

*29è Concurs de Comparses i Carrosses

Hi pot participar tothom que ho vulgui, grups de fora d’Agramunt també. Cal ser un mínim de 12 persones per grup per participar-hi. Hi ha dues modalitats de concurs: comparsa i carrossa. És considera carrossa al conjunt de la plataforma decorada d’un mínim de 4 metres de llarg per 2 d’amplada, sense comptar la tracció. Cada grup ha de tenir una persona que exercirà de jurat i faran les votacions.

Premis:

  • Tots els grups reben 100€ per participar.
  • Les 10 millors comparses rebran un premi de 180€ + 100€ (de participació).
  • Les 3 millors carrosses rebran un premi de 300€+ 100€ (de participació).
  • També hi ha 3 premis per al vehicles.

*El veredicte es donarà a conèixer durant la mitja part del ball.

 

DIUMENGE 15

A partir de les 19h, enterrament de la sardina. Hi haurà entrepà de sardina per a tothom que ho desitgi. Mentre la gent fa cua es farà la projecció d’un vídeo resum de tots els actes del Carnaval 2015.

Més informació a http://carnavalagramunt.wordpress.com/ o al perfil de Facebook Xurripampi Agramunt.
 

T'interessarà saber: 

Les veritats i les mentides del Carnaval d'Agramunt, aquí.

 

Et pot interessar

Rua de Carnaval de Valls
Del 20 al 28 de febrer
Sort
Estem de Festa Major
Del 23 al 26 de gener
Cabanes
Del 20 al 24 de febrer
Roses
Ítaca Carnaval del festival Itaca Cultura i Acció a la Mirona, Salt, 2020
Dissabte 15 de febrer, 22h
Salt
El viatge de la Marta
Divendres 31 de gener, 20:30h
Guissona
Carnaval de Sallent
Del 21 al 26 de febrer
Sallent
Dimarts 25 de febrer, 21h
Palamós