Fires i festes
,
2015
Del 12 al 15 de febrer
Diversos espais
Tàrrega

Carnaval de Tàrrega

DIJOUS 12

21.00h Sopar de Dijous Gras al Mercat Municipal. Organitzat pel Centre Cultural, és el tret de sortida del carnaval. Amenitzat per orquestra i on es dansarà el recuperat Ball de l’Orinalet Enamorat. Preu: 10 euros (socis Centre Cultural i Agrat) / 12 euros (no socis). Venda de tiquets a La Cistelleria Grau.

01.00h Dijous de Reflexió amb l’Home dels Navos. Com mana la tradició, l’Home dels Navos farà acte de presència pels pubs de Tàrrega i esperarà ser reduït per tots aquells disfressats de ‘Senyoretes que fumen i el tracten de tu’. Serà una autèntica jornada de reflexió, farcida de postures ben diverses...

 

DIVENDRES 13

18.00h Gran Festa infantil i xocolatada a la Plaça de les Nacions. Els més petits podran gaudir d’una gran festa de disfresses amb l’espectacle d’Albert Show, animació, tallers, photo-calls i moltes sorpreses. Per evitar el fred i les queixes dels pares i mares, es farà al Mercat Municipal.

Preu del pack xocolata + orinal: 1 euro. Si ja portes l’orinal de casa, la xocolata és gratis.

00.00h Nit del Pijama Imputat + Karaoke + Ball de l’Excita + Estrena Ball del Titotes a la Plaça Major. La Fulana i el Patge Katxam treuran a la llum tots els draps bruts de la casta targarina amb la Nit del Pijama Imputat. Tots disfressats amb pijama i orinal, enguany hi haurà premis pel pijama més sexi i concurs d’habilitats. També es podrà delectar elixir cremat amb aromes de l’Ajuntament, reserva del 1991. La novetat d’enguany serà la gran estrena del Ball dels Titotes i es celebrarà el reversionat Ball de l’Excita, amb més intercanvi de fluits que mai, dedicat a les Santes Cotxines. Recordeu que la tradició explica que qui toqui una Santa Cotxina té garantida una Black Card que podrà passar a buscar pel Consell Comarcal. Disponible a la venda el ‘Kit Nocturn Carnaval 2012’ a 3 euros (Coixií + Orinal + Pegatina commemorativa + Elixir Carnaval).

 

DISSABTE 14

12.15h Comerç-toltes per la vila. Els comerços de Tàrrega es disfressaran per a l’ocasió i es convertiran en la Sexta Avenida per rebre amb tots els honors el Petit Nicolau. L’interventor especial enviat per la FAES visitarà els carrers més cèntrics per determinar quin és el comerç amb més esperit Carnestoltes de la ciutat. En acabar, adoració i pleiteisa al nou profeta de Foment Targarí.

18.00h Obertura de portes a l’Estació de Trens. Abans de començar la festa de la democràcia, obrirem les portes de l’Estació de Trens per preparar la nit electoral. Diversitat d’ambients amb acampada en defensa de la microfauna Procambarus clarkii del Reguer i d’altra banda concentració a favor de Sant Eloi – Camp de Golf. Batucades, personatges diversos animaran el cotarro i donaran reputació a l’Estació.

18.30h Duel en alta mar de Marineritos.  Per començar a escalfar els músculs de cara a la Via Targarina, els 2 Marineritos s’enfrontaran democràticament per demostrar les seves habilitats en alta mar. Reserva’t una bona posició, tria el teu marinerito i entrega’t en cèrvol i ànima.

19.00h Arribada dels Candidats al Tron del Regne Carnestoltes. El moment més esperat. Després de la dura i polèmica campanya electoral, faran acte de presència els dos candidats a aconseguir el tron de la Ciutat de Tàrrega. Extrema dreta vs Extrema Esquerra. Fatxes vs Rojos. Conservadors vs Comunistes. La guerra per Tàrrega estarà servida.

19.15h Inici de la Via Targarina. Sota el lema’ Fumiguem els Partits Targarins’, la Via Targarina començarà des de l’Estació de Trens i es dirigirà cap al carrer del Segle XX, girarà al Carrer Sant Roc, enfilarà l’Avinguda Catalunya, arribarà al Pati i abans d’arribar al carrer Agoders, es trobarà amb el foto-cul i el jurat, per acabar amb l’arribada triomfal a la plaça Major. Els dos candidats faran un Cop d’Estat a l’Ajuntament i oferiran les seves propostes electorals perquè Tàrrega decideixi.

Com votar? Cal descarregar-se l’aplicació ‘Agrat’ i accedir a l’apartat de votacions, on podreu escollir quin candidat voleu que sigui el Rei Carnestoltes 2015. Durant tot el dissabte podreu fer les votacions.

Per participar a la Rua, enviar sol·licitud a www.carnestoltestarrega.cat

21.00h Sopar al Club Natació. La festa del flamant nou Rei Targarí continuarà amb un sopar per omplir l’estòmac i carregar forces per la nit més llarga de l’any. Preu: 10 euros. Duran el sopar es farà el Concurs ‘Tu sí que Amanyes’. Les comparses que ho desitgin podran pujar a l’escenari a fer un petit número d’exhibició i disposaran de 60 segons. Hi haurà un premi especial pel show amb més suborns.

00.00h Fem via al MerCat. Després d’haver sopat, prevaricat i gaudit amb tot l’espectacle de la comitiva electoral, s’iniciarà des del Club Natació la Segona Rua amb Xaranga que ens portarà cap al MerCat Municipal per a celebrar la victòria electoral.

01.00h Entrega de premis + Nit ‘Yes, we drink’ al MerCat Municipal. Premis per a les millors 5 comparses, 5 carrosses i premi per a la millor disfressa individual/parella. Un cop acabada l’entrega i les posteriors protestes dels perdedors, el Rei Carnestoltes donarà lloc a la gran festa ‘Yes, we drink’, amb sessió dels millors Dj’s. Estigueu atents a l’App de l’Agrat i a la targeta Black Card que us donarem a les inscripcions del dia 6 de febrer.

Durant la nit hi haurà Evasió de la sardina i Xocolatada. Quan l’inspector d’Hisenda faci acte de presència, donarem per impugnada la festa i tornarem a la grisa política de sempre. Amb tot ben evadit a les illes Caiman, enterrarem les seves herències fraudulentes i llegirem un testament digne de la millor Infanta. La xocolatada ens servirà per eixugar les penes i els deutes...

 

DIUMENGE 15

19.00h Ressaca electoral i Ball de disfresses al MerCat Municipal. Tancarem el Carnaval amb les sessions de ball que organitza la regidoria de Cultura al MerCat Municipal. Es regalarà una màscara a tots els assistents i es tornarà a llegir el testament corrupte i els premis del concurs de disfresses. Imprescindible assistir amb els malucs en forma!

 

Més informació a www.carnestoltestarrega.cat