Fires i festes
,
2015
6 i 7 de febrer
Diversos espais
Torà

Carnestoltes: El Brut i la Bruta

Arriba un dels carnavals més emblemàtics de Ponent! El Brut i la Bruta de Torà, una festa que es va recuperar als anys 90 i que es remonta a temps molt antics, quan a Torà se celebrava la festa de 'La Llordera'. Una festa que ja surt documentada al 1750 i que consistia en una dansa d'origen pagà. 

 

Divendres 6

Durant el matí, rua infantil amb inici al pati del CEIP Sant Gil. Rua amb els petits bruts i brutes del CEIP Sant Gil i de la Llar d’Infants El Jardí

23.30h  Sant Fermins, al pavelló poliesportiu. Vesteix-te de blanc i mocador vermell per gaudir de la millor música amb MDF. Entrada 2 euros.

 

Dissabte 7

11.00 Carnaval infantil. Desfilada de participants amb premis a la millor disfressa i actuació infantil. Inici davant del Convent.

17.00h Pregó de carnaval. El pregó començarà amb l’entrega del Premi al millor balcó, i tot seguit la millor sàtira s’apoderarà de la plaça. Plaça del Vall.

Seguidament, Rua de Carnestoltes. Sortida de la plaça del Vall. La dansa del Bonic i la Bonica iniciarà la rua amb la Xaranga DAMM-ER.

Seguidament, Botifarrada i Bingo Brut, a la plaça del Vall.

23.30h Nit de disfresses al pavelló poliesportiu. Preu: Si vens disfressat (de cap a peus) 6 euros. Si prefereixes no disfressar-te 9 euros. Música amb RAGGATUNNING + ORQUESTRA MITJANIT + BATUCADA UN, DOS, TRES, KUÀ.
 

Més informació:
T'expliquem la història del Brut i la Bruta, entrevistant- ne dos dels organitzadors, enllaç.

Degut a la COVID-19 consulteu la web de l'organització per possibles canvis d'última hora

formulari esdevenimets agenda

Et pot interessar