Activa't
,
2016
Dijous 18 de febrer, 20:30h
Museu Comarcal de l'Urgell
Tàrrega

Conferència 'Restauració dels teixits de la necròpolis jueva de Tàrrega'

En el marc del cicle de conferències al voltant de les peces que formen part de l’exposició permanent 'Tragèdia al call. Tàrrega 1348',  xerrada 'Restauració dels teixits trobats a la necròpolis jueva de Tàrrega; algunes pistes sobre indumentària, a càrrec d'Elisabet Cerdà, restauradora del Museu Tèxtil de Terrassa.  

Durant l’excavació del cementiri jueu targarí es van recuperar, en dues tombes femenines, restes de teixit a la zona del crani. Aquest teixit és de gran complexitat i molt ric, se n’han trobat paral·lels en altres cementiris jueus medievals de la península i europeus. En una tomba masculina es van documentar restes de fil de seda entorxat en plata, possibles restes del xal ritual jueu que embolcallava el cos a l’hora de ser enterrat.

Aquests teixits serviran també per fer una aproximació a la indumentària en època medieval, ja sigui jueva o cristiana, doncs segurament havien de ser molt semblants, marcant les diferències aquelles peces que tenien protagonisme ritual en els diferents actes religiosos.

Més informació: 
museutarrega.cat

 

 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1