AGENDA
Arts
exposició, Agramunt, Espai Guinovart, art, Guinovart, 'Diferents mirades', setembre, octubre, novembre, decembre, gener, febrer, 2016, 2017, Surtdecasa Ponent
2016
Del 4 de setembre de 2016 al 12 de febrer de 2017
  • Agramunt
Espai Guinovart

Exposició 'Diferents mirades'

El proper diumenge, dia 4 de setembre de 2016, a les 12.30h, tindrà lloc a la inauguració de l’exposició de Josep Guinovart 'Diferents mirades', comissariada per la historiadora de l’art, Lara Vidal i Santorum.

Entre els ulls que ens miren des de les obres, evolucionem cronològicament mentre l’artista va narrant-nos la realitat que viu. En uns inicis, hi observem la influència de l’estil romànic: línies clares, figures planes i ulls grossos que observen i vigilen el fidel. Aquesta admiració per l’art del segle XII quedarà retratada per a la posteritat gràcies a la fotografia feta sota l’absis de Sant Climent de Taüll, llavors ja ubicat a Barcelona. Guinovart, acompanyat de Modest Cuixart, Marc Aleu, Antoni Tàpies, Joan Josep Tharrats, Jordi Mercadé i Jaume Muxart, somriu a la càmera de Català-Roca, que immortalitza aquesta connexió. Aquests mateixos ulls romànics miren sota l’ombra de Picasso, un mestre sempre present en Guinovart. És així com un cubisme tímid es deixa veure en alguna obra. Un retrat d’un torero ens mostra que l’artista també plasmà aquesta pràctica; com deia Monet, és un dels espectacles més bells, més curiosos i més terribles que hom pot veure, però amb un univers que aclapara els creadors.

Més informació:
Espai Guinovart

Et pot interessar

Del 12 de gener al 30 de juny
La Bisbal d'Empordà
Miquel Solé
De l'1 de febrer al 24 de març
Tàrrega
Rosa Siré
Del 9 de març al 4 d'abril
Lleida
Exposició 'Sales gueules' d'Ato
De l'1 al 31 de març
Reus
Exposició 'Treballem per l’art: La Impremta Masó de Girona (1889-1992)',
Del 26 de gener al 29 de setembre
Girona
Exposició 'La lluita per l'oportunitat de viure'
Del 18 al 29 de març
Esterri d'Àneu