AGENDA
Arts
2015
Del 20 d'abril al 8 de maig
  • Lleida
Edifici Polivalent del Campus de Cappont (UDL)

Exposició 'Experiència artística compartida'

Mostra de treballs plàstics de l’alumnat participant al Comènius YEA, participat per centres educatius de 6 països diferents.

Exposició educativa i europea
La mostra de treballs plàstics recull diferents creacions de l'alumnat que ha participat al projecte Comenius YEA (Young European Artists), basat en diferents artistes europeus. De fet l'exposició és l'activitat de cloenda del Comenius YEA, projecte que es va iniciar el 2013 i que compta amb la implicació de 6 escoles de 6 països diferents: Bèlgica, Finlàndia, Alemanya, Suècia, Itàlia i Catalunya. Cada centre educatiu ha explicat la cultura i realitat del seu país a partir d'un autor concret. Com a representants de Catalunya hi ha participat el Col·legi Maristes Montserrat de Lleida, que ha exportat a la resta d’escoles la vida i obra de Joan Miró.

A banda dels treballs plàstics realitzats per infants de 3 a 12 anys, YEA ha comptat amb intercanvis escolars i d’educadors, una web pròpia, un himne musical i un logotip identificatiu. És doncs una experiència educativa reeixida d'intercanvi, descoberta i aprenentatge amb l'anglès de llengua vehicular.

Autors
Les experiències artístiques que es mostren es basen en diferents autors europeus, autors dels països participants en el Comenius YEA. De fet cada escola ha creat una programació per conèixer la vida i obra de l'autor i ha proposat diferents treballs a realizat. Tot plegat es recull a la mostra que acull la Universitat de Lleida. En concret els pintors són:

Catalunya: Joan Miró
Bèlgica: René Magritte
Suècia: Stina Opitz i Johan Krouthén
Finlàndia: Helene Schjerfbeck i Tove Jansson
Itàlia: Leonardo da Vinci
Alemanya: Hans Holbein el jove

Et pot interessar

De l'11 de gener al 22 de març
Figueres
Exposició 'A punt de' de Fabià Claramunt
De l'11 de gener a l'11 de febrer
Reus
De l'1 de desembre de 2019 al 26 de gener de 2020
La Bisbal d'Empordà
Al alba
Del 25 de gener al 9 de febrer
Igualada
Exposició 'Diferents mirades' a Torredembarra, 2020
Del 10 al 30 de gener
Torredembarra
X Biennal d'Art de Girona, 2019, 2020
Del 13 de desembre al 22 de febrer
Girona