AGENDA
Arts
2015
Del 3 al 21 de març
  • Lleida
Biblioteca Pública de Lleida

Exposició 'libros y bibliotecas. Tesoros del ministerio de defensa'

Del 3 al 21 de març la Biblioteca Pública de Lleida acollirà l’exposició “Libros y Bibliotecas. Tesoros del Ministerio de Defensa”. L’exposició ha estat organitzada per la Secretaria General Tècnica del Ministeri de Defensa, a través de la Subdirecció General de Publicacions i Patrimoni Cultural, amb l’objectiu de donar a conèixer la rica varietat dels fons bibliogràfics de tretze biblioteques pertanyents al Ministeri.

El muntatge que arriba a Lleida està composat per una sèrie de plafons explicatius, que descriuen els tresors bibliogràfics que es van exposar físicament a l’Institut Cervantes de Madrid l’any 2011, on es van poder veure 56 exemplars originals (manuscrits, incunables, edicions príncep, etc), seleccionats tant pel seu valor artístic i històric com pel documental. A més, compta amb el suport del llibre editat per la Subdelegació General de Publicacions que explica a fons aquestes col·leccions de les Biblioteques de Defensa i que els visitants podran consultar.

Per complementar aquest muntatge es podran veure algunes obres actuals editades pel Ministeri de Defensa i una mostra de llibres històrics sobre temàtica militar dels segles XVII, XVIII i XIX provinents del fons de la Biblioteca Pública de Lleida.

Tant l’exposició com l’edició del llibre contribueixen a la difusió i recuperació del patrimoni bibliogràfic del Ministeri de Defensa i tenen la voluntat de donar a conèixer els centres bibliotecaris de caràcter històric pertanyents a la Xarxa de Biblioteques de Defensa, on es troben dipositats aquests fons i fomentar-ne la seva utilització per part d’investigadors interessats en la història militar.

Et pot interessar

De l'11 de gener al 22 de març
Figueres
Exposició 'A punt de' de Fabià Claramunt
De l'11 de gener a l'11 de febrer
Reus
Exposició 'Diferents mirades' a Torredembarra, 2020
Del 10 al 30 de gener
Torredembarra
X Biennal d'Art de Girona, 2019, 2020
Del 13 de desembre al 22 de febrer
Girona
Exposició 'Aigua, Sol i Ferro' de Josep Maria Balagué
Del 30 de novembre a l'1 de març
Tortosa