Arts
,
2015
Del 3 al 21 de març
Biblioteca Pública de Lleida
Lleida

Exposició 'libros y bibliotecas. Tesoros del ministerio de defensa'

Del 3 al 21 de març la Biblioteca Pública de Lleida acollirà l’exposició “Libros y Bibliotecas. Tesoros del Ministerio de Defensa”. L’exposició ha estat organitzada per la Secretaria General Tècnica del Ministeri de Defensa, a través de la Subdirecció General de Publicacions i Patrimoni Cultural, amb l’objectiu de donar a conèixer la rica varietat dels fons bibliogràfics de tretze biblioteques pertanyents al Ministeri.

El muntatge que arriba a Lleida està composat per una sèrie de plafons explicatius, que descriuen els tresors bibliogràfics que es van exposar físicament a l’Institut Cervantes de Madrid l’any 2011, on es van poder veure 56 exemplars originals (manuscrits, incunables, edicions príncep, etc), seleccionats tant pel seu valor artístic i històric com pel documental. A més, compta amb el suport del llibre editat per la Subdelegació General de Publicacions que explica a fons aquestes col·leccions de les Biblioteques de Defensa i que els visitants podran consultar.

Per complementar aquest muntatge es podran veure algunes obres actuals editades pel Ministeri de Defensa i una mostra de llibres històrics sobre temàtica militar dels segles XVII, XVIII i XIX provinents del fons de la Biblioteca Pública de Lleida.

Tant l’exposició com l’edició del llibre contribueixen a la difusió i recuperació del patrimoni bibliogràfic del Ministeri de Defensa i tenen la voluntat de donar a conèixer els centres bibliotecaris de caràcter històric pertanyents a la Xarxa de Biblioteques de Defensa, on es troben dipositats aquests fons i fomentar-ne la seva utilització per part d’investigadors interessats en la història militar.

formulari esdevenimets agenda

Et pot interessar