Arts
,
2015
Del 20 de març al 26 d'abril
Institut d'Estudis Ilerdencs
Lleida

Exposició Mac Cartellista

Macario Gómez Quibus, més conegut com Mac, neix a Reus el 1926. Arriba a Barcelona l’any 1946 i inicia la seva trajectòria en l’obra gràfica treballant per a l’empresa Estudio Domínguez. El 1952 és contractat per Esquema (MCP)on, a més de la seva tasca habitual, realitzar anuncis per a premsa escrita amb ploma, participa en la creació d’alguns cartells de cinema, com: Quo Vadis (Mervyn LeRoy, 1951) i Ivanhoe (Richard Thorpe, 1952).

Posteriorment, s’independitza i treballa per compte propi per a segells com Tandem Films, Mahier Films, Cosmos Films, Rosa Films, Suevia Films, CB Films i finalment, per a productores de Hollywood que operaven a Espanya com Universal, Paramount, MGM, United Artist i la Fox. L’autor, amb una trajectòria professional que deixa rere seu més de 3.000 cartells cinematogràfics, ha estat en actiu durant més de 30 anys. Nagana fou el seu primer cartell signat en solitari l’any 1955; l’últim és El placer de matar, l’any 1988.

La mostra és una selecció de cartells cinematogràfics (reproduccions impreses) del fons de la Filmoteca de Catalunya que ens endinsa en un recorregut per la producció de l’artista. S’hi exhibeixen els dissenys més representatius de la trajectòria del cartellista: títols coneguts pel públic general, a més de dissenys singulars i cartells que en sí mateixos s’han convertit en elements emblemàtics. A través d’aquesta manifestació cinematogràfica esdevindrà un personatge de vital importància, realitzant una gran aportació al desenvolupament de la història cinematogràfica del nostre país. Les seves creacions contenen força, elegància i harmonia. L’autor ens deixa un conjunt d’obres que han de ser vistes com a obres pictòriques més enllà de simples cartells cinematogràfics.

formulari esdevenimets agenda

Et pot interessar